Politiskais analītiķis: Baltija drīz apniks Eiropai ar savām politiskajām spēlītēm

© SputnikПавел Шипилин
Павел Шипилин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu politiskās spēlītes turpināsies tikai līdz brīdim, kad vecā Eiropa sapratīs, ka ES jaunās valstis tai kaitē, atzīmēja politiskais analītiķis Pāvels Šipiļins.

RĪGA, 3. jūlijs – Sputnik. Polija kopā ar Baltijas valstīm, Ukrainu un Gruziju plāno ierosināt EPPA rezolūciju pret Krievijas atgriešanos asamblejā. Politiskais analītiķis Pāvels Šipiļins intervijā Sputnik Latvija norādīja, ka tā ir bezcerīga.

"Nekādas sekas Krieviju negaida – Krievijas delegācija paliks EPPA, jo to vēlas "vecā" Eiropa. Polija, Baltijas valstis, Ukraina un Gruzija cenšas spēlēt savu spēli, kas neatbilst Eiropas kopējā orķestra harmonijai. Tās jūtas mazliet aizvainotas, jo tām neizdevās uzspiest EPPA savu gribu. Asambleja spēlē pati savu spēli un nepieļaus, lai sīkas valstiņas pretotos nopietām valstīm," savu viedokli pauda Šipiļins.

Ir jāsaprot, ka valstis, kas iebilda pret Krievijas delegāciju EPPA, - tā ir ASV balss, uzsvēra analītiķis.

"Eiropa ir sacēlusies pret amerikāņu diktātu. Neofīti turpina dancot pēc ASV stabules līdz brīdim, kad vecā Eiropa aptvers, ka ES jaunās valstis tai kaitē," konstatēja Šipiļins.

Aizvadītajā nedēļā EPPA ar balsu vairākumu atjaunoja Krievijas delegācijas pilnvaras pilnā apjomā. Krievijas atgriešanos asamblejā atbalstīja 23 valstis, piecas balsojumā atturējās. Savukārt Latvija, Lietuva, Igaunija, Gruzija un Ukraina vienbalsīgi iebilda pret KF atgriešanos asamblejā.

Krievijas Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs atzīmēja, ka pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā agresīvajam, Krievijai naidīgajam mazākumam nav izdevies uzspiest EPPA, viņuprāt, vienīgo pareizo viedokli.

"EPPA nevar pamest rusofobu ziņā, kuri sapņo izmest Krieviju no Eiropas... Krievija ir kopā ar eiropiešiem," uzsvēra politiķis.

Шипилин: политические игры стран Балтии скоро "достанут" старую Европу
Ziņu lente
0