Lietuvas teritorijā izsludināts hidroloģiskais sausums

© Sputnik / Андрей Архипов / Pāriet pie mediju bankasЗасуха
Засуха - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noskaidrojies, ka 28 no 48 ūdens mērījumu stacijām ūdens līmenis sasniedzis viszemāko vidējo ilggadējo ūdens līmeni, kāds novērots gada siltajā laikā vai pat nokrities zem tā.

RĪGA, 3. jūlijs – Sputnik. Lietuvā hidroloģiskais sausums izsludināts nacionālā līmenī, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Vides ministrijas preses dienestu.

Pirmdien atskaiti iesniedza Lietuvas hidrometeoroloģiskais dienests. Salīdzinot faktisko un ilggadējo vidējo zemāko ūdens līmeni, konstatēts, ka 28 no 48 ūdens mērījumu stacijām ūdens līmenis sasniedzis viszemāko vidējo ilggadējo ūdens līmeni, kāds novērots gada siltajā laikā vai pat nokrities zem tā.

Град - Sputnik Latvija
Vietām bez ražas: Latvijas zemniekiem pērkona negaiss kļuvis postošs

Atzīmēts, ka hidroloģiskais sausums nacionālajā līmenī tiek izsludināts gadījumā, ja minētais rādītājs fiksēts vairāk nekā pusē staciju.

Resors informēja, ka sausā un karstā laika rezultātā visvairāk cietusi Šešuves upe pie Skirgaiļiem, Sanžiles kanāls pie Bernatoņiem, Nemuna pie Panemunes un Neres upe pie Jonavas, kur ūdens līmenis šobrīd ir pat par 20-30 centimetriem zemāks nekā zemākais ilggadējais vidējais līmenis.

Tuvākajās dienās Lietuvā tiek prognozēts vēsāks laiks un īslaicīgs lietus. Piektdien un sestdien iespējams stiprāks lietus, taču paredzams, ka tas pagaidām upju un ezeru līmeni būtiski neietekmēs.

Ziņu lente
0