NATO aviācija pārbauda savu cīņas gatavību Igaunijas debesīs

CC BY 2.0 / Peter Mulligan / F16Истребитель F-16
Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācībās piedalās iznīcinātāji un degvielas uzpildes lidmašīnas no Polijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Vācijas, Zviedrijas un Norvēģijas, no zemes tām palīdz Baltijas valstu PGA līdzekļi.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Otrdien, 25.jūnijā NATO aviācija sāka vērienīgas mācības Ramstein Alloy 19-2 Baltijas valstīs, gaisa telpas kontrolei un aizsardzībai. Tiek izspēlēti arī sarežģīti tehniskie paņēmieni, piemēram, degvielas uzpilde gaisā, pilotu meklēšana un glābšana, vēsta Sputnik Igaunija.

Šo informāciju sniedza Igaunijas Aizsardzības spēku Galvenā štāba preses dienests un atzīmēja, ka mācības ir ieplānotas un ilgs līdz jūnija beigām.

Корабль ВМС Великобраитании Альбион - Sputnik Latvija
Nevajag KF piekrastes tuvumā apzīmēt sevi ar svastikām: skandāls ar britu jūras kājniekiem

Mācībās iesaistīti Ungārijas GS iznīcinātāji JAS-39 un Spānijas GS iznīcinātāji F/A-18, kas dislocēti Šauļos (Lietuva), kā arī britu GS iznīcinātāji Eurofighter Typhoon, kuri Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas ietvaros uzturas Emari aviobāzē (Igaunija).

Mācībās piedalās arī Polijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Vācijas, Zviedrijas un Norvēģijas iznīcinātāji, holandiešu degvielas uzpildes lidmašīna KDC-10, bet papildu kontroli un pārvaldi īstenos lidmašīna E-3A ar agrīnā brīdinājuma un kontroles sistēmu AWACS.

Iepriekš vēstīts, ka no 9.līdz 21.jūnijam Baltijas jūras akvatorijā notika plašās NATO jūras kara mācības "Baltops 2019", ko vadīja ASV JS 2.flotes komandējošais sastāvs.

Mācībās piedalījās 18 NATO valstis un bloka partneri.

Tajās bija iesaistīti aptuveni 12 000 karavīru, 44 karakuģi, 40 lidmašīnas un helikopteri.

Politiskais eksperts, žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko uzskata, ka NATO militārās mācības pie Krievijas robežām notiek regulāri un tiek organizētas ar vienu mērķi – neatkarīģi no mācību scenārija un oficiālajām preses relīzēm tā ir NATO spēku gatavošanās karadarbībai pret Krievijas Federāciju.

Ziņu lente
0