Uz Lietuvu kopš gada sākuma imigrējuši gandrīz 19 tūkstoši cilvēku

© Vilniaus savivaldybėВид на Старый город
Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Statistikas departaments neprecizē, no kādām valstīm ierodas cilvēki.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Lietuvā ceturto mēnesi pēc kārtas tiek atzīmēti pozitīvi migrācijas rādītāji, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz republikas Statistikas departamenta datiem.

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, maijā uz Lietuvu imigrējuši 4472 cilvēki, savukārt emigrējuši 3177 cilvēki.

Дети на пруду - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāju skaits pieaug tikai Rīgas reģionā

Kopumā kopš gada sākuma uz Baltijas republiku pārcēlušies 18 893 cilvēki. Turklāt aizbraukušo skaits sastāda 15 9996 cilvēkus.

Taču Statistikas departaments neprecizē, no kādām valstīm ierodas cilvēki.

Aprīļa sākumā Lietuvā vienkāršoja iesniegumu iesniegšanu par pagaidu uzturēšanos republikā. Tagad dokumentu pieņemšana ir iespējama ne vien Apriņķa policijas galvenā komisariāta nodaļā, bet arī Migrācijas departamenta filiālēs Visaginā, Elektrēnos, Šaļčininkos, Svenčiņos un Ukmerģē.

Tāpat Baltijas republikā atbalstīja piedāvājumu ieviest kvotas migrantiem no trešajām valstīm, kuri ierodas valstī peļņas nolūkos. Pirmā kvota ārzemniekiem, kuri vēlas strādāt Lietuvā, varētu tikt noteikta 2021. gadā.

Iepriekš kļuva zināms, ka Lietuvā pirmo reizi kopš 2001. gada palielinājies pastāvīgo iedzīvotāju skaits. Maija sākumā Baltijas republikā reģistrēja par 150 pastāvīgiem iedzīvotājiem vairāk, nekā aprīļa sākumā – toreiz tie bija 2,79 miljoni cilvēku.

Pēdējo gadu laikā Lietuvas iedzīvotāju skaits samazinās. Pērn no republikas aizbrauca 32,2 tūkstoši cilvēku. Daži eksperti uzskata, ka lietuvieši brauc prom labākas dzīves meklējumos uz citām Eiropas Savienības valstīm. Tāpat iedzīvotāju emigrāciju varēt veicināt strukturālās reformas, kuras dažādās jomās veic Lietuvas valdība.

Darba tirgus institūta vadītājs, profesors Boguslavs Gruževskis paziņoja, ka iedzīvotāju skaits Lietuvā var palielināties līdz trīs miljoniem cilvēku, taču tas ir iespējams tikai pateicoties imigrācijai no trešajām valstīm.

Tādējādi Latvija kļuvusi par pēdējo valsti Baltijā, kur pastāvīgo iedzīvotāju skaits turpina samazināties.

Ziņu lente
0