Lietuvas kompānija piegādās gāzi trim Latvijas uzņēmumiem

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Pāriet pie mediju bankasГазохранилище "Черноморнефтегаз" в Крыму
Газохранилище Черноморнефтегаз в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LET uzvarējusi uzņēmuma "Rīgas siltums" tenderī, kā arī parakstīja līgumus ar divām lielām kompānijām, kuru nosaukumi netiek atklāti.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Elektroenerģijas un gāzes piegādes kompānija Lietuvos energijos tiekimas (LET) maijā noslēgusi trīs jaunus dabasgāzes piegādes līgumus ar Latvijas kompānijām, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz kompānijas preses dienestu.

Lietuvas uzņēmums uzvarējis kompānijas "Rīgas siltums" tenderī, piedāvājot labāku gāzes piegādes cenu maijā. Tāpat LET parakstījusi līgumus ar divām lielām Latvijas kompānijām, taču konfidencialitātes politikas dēļ to nosaukumi netiek atklāti.

Инчукалнское газохранилище - Sputnik Latvija
Lietuva izolācijā: Latvija, Igaunija un Somija būvē vienotu gāzes tirgu

"Šīs tirdzniecības vienošanās kārtējo reizi apstiprina, ka mēs esam konkurētspējīgi reģionā pat gada siltajā laikā, kad gāzes pieprasījums samazinās, bet piedāvājums palielinās. <…> Darbojoties un konkurējot pasaules SDG tirgū, mēs nemitīgi sekojam tam līdzi un varam novērot un izmantot jaunas iespējas. Tas ļauj mums būt elastīgiem un piedāvāt mūsu klientiem labāku cenu pat ļoti asas konkurences apstākļos," pateica LET ģenerāldirektors Dariuss Montvila.

Lietuvos energijos tiekimas ir vienīgā kompānija Baltijas reģionā, kura nodrošina dabasgāzes piegādes no trīs dažādiem avotiem. LET rīcībā ir ilgtermiņa sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) piegādes līgums ar norvēģu Equinor, tā iepērk SDG īstermiņa darījumu tirgū, iepērk cauruļvadu gāzi no Gazprom un izmanto Inčkuklna pazemes gāzes krātuvi.

Iepriekš kļuva zināms, ka Lietuvos energijos tiekimas iegādājas SDG no Krievijas kompānijas "Novatek". Tika atzīmēts, ka degviela tika piegādāta no jaunās SDG rūpnīcas Ļeņingradas apgabalā.

Pēc šīs informācijas nākšanas klajā Lietuvas Seima konservatori piedāvāja likumā paredzēt ierobežojumu sašķidrinātās dabasgāzes iegādei no Krievijas, kā arī palūdza pārbaudīt, vai šāda veida darījumi nav pretrunā ar Lietuvas interesēm un Rietumu sankcijām pret Krieviju.

Ziņu lente
0