Francija nosūtīs tankus pie Krievijas robežām

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения НАТО Spring storm в Эстонии
Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četri tanki un divdesmit kājnieku kaujas mašīnas no Francijas tiks dislocētas 140 kilometru attālumā no Krievijas robežas.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Igaunijā 23. aprīlī ieradīsies gandrīz 300 karavīru, kā arī četri tanki un 20 kājnieku kaujas mašīnas no Francijas, tiek ziņots Francijas vēstniecības Igaunijā mājaslapā.

Karavīri un tehnika dislocēsies Tapas pilsētā, kas atrodas vien 140 kilometru attālumā no Krievijas robežas. Franču karavīri atradīsies Igaunijā NATO alianses militārās klātbūtnes pastiprināšanas misijas ietvaros Baltijas valstīs un Polijā. Kontingenta sastāvā ietilpst otrās franču armijas brigādes karavīri un noalgotie karavīri no Franču Ārzemnieku leģiona. Militārā tehnika tiks piegādāta pa dzelzceļu. Karavīri atradīsies Igaunijā līdz šī gada augusta beigām.

Разрушенное в результате натовской бомбардировки здание Союзного полицейского управления в Белграде - Sputnik Latvija
Viedoklis
Labs biznesa projekts: 15 gadu laikā NATO izsūknējusi no Latvijas 5 miljardus eiro

Iepriekš vēstīts, ka Igaunijā ieradušies četri britu helikopteri AW159 Wildcat, pieci helikopteri Apache, kā arī speciālo uzdevumu vienību rezervisti, kurus Londona nosūtījusi uz Igauniju ar uzdevumu gaidīt "Vladimira Putina pēkšņo uzbrukumu". Pēdējo gadu laikā Rietumi vairākkārt apsūdzēja KF tā saucamā agresīvā ārpolitikā. Maskava vairākkārt uzsvēra, ka negrasās uzbrukt nevienai pasaules valstij, tai nav uzbrukuma plānu nevienā no reģioniem, tostarp arī Baltijas reģionā. Kā norādīja Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs, NATO par to ir zināms, taču iedomātu ieganstu par Krievijas agresiju aizsegā alianse novirza uz Krievijas robežām spēkus un militāro tehniku.

Pēc Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vērtējuma, NATO kontingentu skaits Baltijā, Polijā, Rumānijā un Bulgārijā kopš 2015. gada palielinājies no diviem tūkstošiem līdz 15 tūkstošiem cilvēku, savukārt mācību periodā grupējums palielinās līdz 40-60 tūkstošiem karavīru.

Ziņu lente
0