Zaudēt ir jāprot: Igaunijas valdību veidos uzvarētāji

© Sputnik / Владимир БарсегянПремьер-министр ЭР Юри Ратас
Премьер-министр ЭР Юри Ратас  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Igaunijas politiskās tradīcijas stipri atšķiras – vēlēšanās otro vietu ieguvusī partija necentīsies izveidot valdību.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Parlamenta vēlēšanās otro vietu ieguvusī Igaunijas Centra partija zaudējusi valdības veidošanas tiesības, paziņoja partijas līderis, valsts premjerministrs Jiri Ratass, vēsta Sputnik Igaunija.

Igaunijā noslēgušās parlamenta vēlēšanas. Saskaņā ar to rezultātiem, uzvaru guvusi Reformu partija, Centristi ieguva otro vietu, Igaunijas Konservatīvā tautas partija (EKRE) – trešo. Tiesības uz savu pārstāvniecību Igaunijas parlamentā vēlēšanās ieguvušas arī Sociāldemokrātiskā partija un partija "Tēvzeme". Saskaņā ar Republikas vēlēšanu komisiju, reformisti parlamentā iegūst 34 vietas, centristi 26, EKRE – 19, "Tēvzeme" – 12, sociāldemokrāti – 10.

Флаги Балтийских стран на башне - Sputnik Latvija
Eiropas Parlamentā notiks debates par politisko vajāšanu Baltijas valstīs

Ratass atzina sakāvi vēlēšanās un nosūtīja savus uzvaras sveicienus Reformu partijas priekšsēdētājai Kajai Kallasai.

"Zaudēt ir jāprot, pēc zaudējumiem vienmēr dzimst uzvaras," pateica viņš.

Premjerministrs pauda pateicību Igaunijas pilsoņiem, kuri atdeva savas balsis par Centra partiju, kā arī visiem tiem, kas piedalījās vēlēšanās.

Viņš atzina, ka nākošo Ministru Kabineta sastāvu jau neveidos viņa partija.

"Igaunijā tā ir pieņemts, kas uzvar vēlēšanās, tam jāveido valdība," paziņoja Ratass.

Latvijā, kur vēlēšanās uzvarējušajai partijai ne vien nepiedāvāja izveidot valdību, bet pat neuzaicināja tajā piedalīties, un par premjerministru kļuva partijas līderis, kura ieguva pēdējo vietu un tikai astoņas vietas Saeimā, šie vārdi nevar nepārsteigt.

Ziņu lente
0