Latvijas zvejnieki apmaldījās uz Peipusa ezera

© Bezvests.lvЛед на озере
Лед на озере - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Robežsargi atrada Latvijas zvejotāju mašīnu, kura tika atstāta pie ezera, taču īpašnieku meklēšanai nācās veikt speciālus pasākumus.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Divi Latvijas pilsoņi devās uz igauņu Tartu apriņķi ķert zivis uz Peipusa ezera ledus un apmaldījās uz tā, vēsta Grani.lv.

Uz abiem zvejotājiem bijis viens telefons, tiesa, baterija strauji izlādējās. Un sestdien, 23. februārī, viens no zvejniekiem paziņoja Trauksmes centram, ka viņš ar draugu uz Peipusa ezera ledus novirzījušies no pareizā virziena un nevar atrast ceļu uz krastu.

Рыбак - Sputnik Latvija
Liktenīgā zveja Igaunijā: divi Latvijas iedzīvotāji ielūza ledū

Latvijas zvejotāju Volvo markas automobili atrada robežsardzes darbinieki ezera krastā. Bet īpašnieku meklēšanai nācās uzsākt meklēšanas operāciju.

Sestdien, plkst. 22:00, Policijas un robežsardzes departamenta preses sekretāre Kerlija Virka paziņoja, ka robežsargi veic zvejnieku meklēšanas darbus, kuri ap 7:30 no rīta devās zvejot uz Peipusa ezeru un nespēja atrast ceļu atpakaļ uz krastu.

Vīriešus meklēja Pīrisāres rajonā. Beigās zvejnieki pamanīja robežsargu kabatas lukturu gaismu. Zvejniekus nogādāja atpakaļ krastā, medicīniskā palīdzība viņiem nebija nepieciešama, kaut gan laikapstākļi apdraudēja viņu veselību un dzīvību.

Bīstamā zvejošana

Pērnā gada decembrī tika ziņots par diviem Latvijas pilsoņiem, kuri devās zvejot uz Igauniju uz Mazās Emajegi upes. Toreiz viss beidzās bēdīgi. Abi zvejnieki ielūza zem ledus, un izkļūt izdevās tikai vienam no viņiem. Otrais vīrietis noslīka.

Glābēji katru reizi brīdina par bīstamu atrašanos uz ledus. Katru reizi izejot uz ledus, makšķerētājam vajadzētu ņemt līdzi "glābekļus", kuri karinās uz kakla un makšķerēšanas laikā saliktā veidā atrodas uz makšķerētāja krūtīm.

Ja zvejotājs ielūzt zem ledus, "glābekļi" ļauj aizķerties aiz ledus, lai izkļūtu no ielūzuma. Tāpat ir derīgi ņemt līdzi iepakotus ūdensnecaurlaidīgā maciņā telefonu un rezerves apģērbu.

Ziņu lente
0