Drūmo pensionāru valstis: Ukrainu biedē ar Baltijas valstu likteni

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаги Латвии и Украины
Флаги Латвии и Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atšķirībā no Baltijas valstīm, Kijevu "neviens nebaros", skaidroja Ukrainas prezidenta kandidāts Jevgēņijs Murajevs.

RĪGA, 20. februāris - Sputnik. Ukraina var atkārtot Baltijas valstu valdību, ja tajā saglabāsies pašreizējā vara, uzskata partijas "Naši" līderis, Ukrainas prezidenta kandidāts Jevgēņijs Murajevs.

Ar ES parakstītais asociācijas līgums radījis ukraiņu uzņēmējiem nelabvēlīgus apstākļus: ienākumu krišanās rezultātā vērojama darba vietu skaita samazināšanās, tātad – masveidīga iedzīvotāju migrācija, Murajevs paziņoja Ukrainas telekanāla "Naš" ēterā.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Ukraina un Baltkrievija kompensēs jauniešu deficītu Latvijā: Jurkāns vairs nesūdzas

Politiķis norādīja, ka ekonomiskā potenciāla trūkuma apstākļos cilvēki ir spiesti meklēt darbu citās valstīs. Meklējot līdzekļus iztikai, Ukrainu pamet milzum daudzi cilvēki.

"Neatgriešanās punkts iestāsies, kad valsti pametīs vēl viens vai divi miljoni cilvēku," – apliecināja Murajevs.

Viņš uzsvēra, ka valstij ir jāatsakās no līguma ar ES un jāaizstāv savi uzņēmēji, kuri rada darba vietas Ukrainas teritorijā. "Ir jāceļ stipra valsts un jāievieš protekcionisma politika," – viņš atklāja savu pārliecību.

Murajevs brīdināja, ka pretējā gadījumā Ukrainu gaida problēmas, ar kurām jau saskārušās Baltijas valstis, piemēram, valsts parāda un iepriekš ņemto kredītu apmaksai nāksies rīkot stratēģisko uzņēmumu privatizāciju.

"Mēs pārvērtīsimies par Baltiju. Negribu aizvainot baltiešus, taču, pēc būtības, tās ir drūmu pensionāru valstis," – paziņoja politiķis.

Murajevs piebilda, ka pie tam Ukrainu "neviens nebaros", atšķirībā no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pēdējos gadu desmitos Baltijas valstis ir saskārušās ar darbspējīgo iedzīvotāju skaita strauju samazināšanos. Piemēram, Latvija, kur dzīvo mazāk nekā divi miljoni cilvēku, 10 gadu laikā, spriežot pēc dažādiem datiem, zaudējusi 250-400 tūkst. cilvēku, pārsvarā – emigrācijas rezultātā.

Prezidenta vēlēšanas Ukrainā notiks 31. martā. Uz valsts vadītāja posteni pretendē 44 cilvēki. To vidū ir arī pašreizējais prezidents Petro Porošenko, skatuves mākslinieks Vladimirs Zeļenskis un valsts bijusī premjerministre Jūlija Timošenko. Socioloģiskās aptaujas liecina, ka par līdera vietu priekšvēlēšanu kampaņā cīnās Zeļenskis un Timošenko.

Ziņu lente
0