Igaunijā ierosināts uzvelt alimentu parādus parādnieka bērnam

© Foto : pixabayЖенщина с ребенком
Женщина с ребенком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šis gadījums ir ļoti neparasts arī tāpēc, ka mirušā mantinieks ir bērns, kuram par labu tika iekasēti alimenti.

RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Igaunijā radies juridisks precedents: tiesu izpildītājs ierosinājis iekļaut nelaiķa alimentu parādnieka mantojumā viņa nenomaksātos alimentus līdz ar savu pakalpojumu apmaksu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu Stolitsa.

Portāls atzīmēja, ka šis gadījums ir neparasts arī tāpēc, ka mirušā mantinieks ir bērns, kura labā tika iekasēti alimenti.

Dokumentu pārbaude - Sputnik Latvija
Alimentu nemaksātājiem neizdos aizstūrēt prom no vecāku pienākumiem

Igaunijas Tiesu izpildītāju un bankrota pārvaldnieku palātas pārstāvji tiesu izpildītāja darbības raksturoja kā nožēlas vērtas, tomēr atzina, ka tamlīdzīgu risinājumu pašreizējā likumdošana pieļauj.

Saskaņā ar ziņojumu, sievietei, kurai mirušais vīrietis palicis parādā alimentus aptuveni 10 000 eiro apmērā, tiesu izpildītājs piedāvājis divus iespējamos risinājumus: samaksāt 200 eiro par izpildu lietvedības pārtraukšanu alimentu iekasēšanas lietā vai parādu līdz ar maksu izpildītājam iekļaut nelaiķa mantojumā, tas ir, uzkraut parādu bērnam.

Informācija par to, kāds lēmums pieņemts, netiek sniegta.

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka patlaban valstī ir vairāk nekā 8000 alimentu nemaksātāju un viņu kopējais parāds pārsniedz 15 miljonus eiro. Gandrīz katrs ceturtais bērns dzīvo ģimenē ar vienu vecāku.

No 2017. gada marta valsts patstāvīgi izmaksā alimentus un vēlāk iekasē tos no parādniekiem ar tiesu izpildītāju starpniecību.

Tiem, kuri sistemātiski izvairās no alimentu nomaksas, jaunais likums paredz tādus pasākumus kā reisa dokumentu darbības pārtraukšana, autovadītāja apliecības termiņa pārtraukšana, kā arī parādnieka īpašumā esošo transporta līdzekļu konfiskācija.

Ziņu lente
0