Esam vienkārši tūristi: ukraiņu viesstrādnieki izbrīnījuši Igaunijas nodokļu inspektorus

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasСтроительство жилых комплексов
Строительство жилых комплексов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nelegālie celtnieki atraduši oriģinālu skaidrojumu tam, kāpēc aizturēšanas brīdī viņi bija ģērbti darba drēbēs.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Pārbaudot vienu no būvobjektiem Tallinas centrā, tika aizturēti daži nelegālie strādnieki, kuri centās uzdot sevi par tūristiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Aizturētie ir Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņi, Igaunijā viņi strādājuši bez attiecīgas oficiālas darbatļaujas.

Rūpniecības objektos Igaunijā bieži aiztur nelegālos strādniekus, taču šis gadījums nodokļu inspektoriem paliks atmiņā – viesstrādnieki raduši oriģinālu skaidrojumu tam, ka viņus aizturēja darba drēbēs un ar ķiverēm galvās.

Строительные каски - Sputnik Latvija
Liepājas mērs nosauca valstis, no kurām varētu ielaist viesstrādniekus

"Viņi stādījās priekšā kā "celtniecības tūristi" un pateica, ka apmeklē dažādas valstis un pilsētas, kurās apskata būvobjektus. Un cieņas pēc pret šādiem būvobjektiem viņi valkā darba drēbes un ķiveres," - pastāstīja Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta ģenerāldirektors Valdurs Laids.

2017. gadā nelegālo strādnieku skaits Igaunijā pieaudzis divarpus reizes. Saskaņā ar IeM datiem, Igaunijā uz darbu ik gadu ierodas ap 6500 cilvēku, no tiem mazāk nekā puse no Eiropas Savienības valstīm. Lielākoties tie ir viesstrādnieki no Ukrainas, kurus bieži māna, un dažkārt pat pārdod darba verdzībā.

2017. gadā Igaunijā tika izsniegtas 2273 steidzamas uzturēšanās atļaujas ar darbatļauju. No tām 1666 uzturēšanās atļaujas saņēma Ukrainas pilsoņi, 398 – Krievijas, 108 – Baltkrievijas, 105 – Indijas un 100 – ASV pilsoņi. Salīdzinot ar 2016. gadu, izsniegto uzturēšanās atļauju skaits šajā kategorijā palielinājies par 26%.

Ziņu lente
0