Kopā draudzēties pret Krieviju: Lietuva cenšas kļūt par Latvijas biedru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas iedzīvotāji izvēlējušies prioritātes: par visdraudzīgāko valsti nosaukuši Latviju, par visnaidīgāko – Krieviju.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Latviju par visdraudzīgāko valsti nosaukušas divas trešdaļas aptaujāto lietuviešu, taču vēl vairāk respondentu negatīvi izteikušies par Krieviju, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz republikas ĀM pasūtītās aptaujas rezultātiem.

Смайлики - Sputnik Latvija
Aptauja: Lietuvas iedzīvotāji kļūst laimīgāki

Sabiedrības viedokļa un tirgus izpētes centra Vilmorus pētījums parādīja, ka lietuvieši iestājas par ciešāku sadarbību ar Baltijas valstīm un Poliju, savukārt vislielākos draudus saskata no Krievijas puses. Latviju kā sadarbībai prioritāro valsti nosaukuši 65% aptaujāto, Poliju – 62%, Igauniju – 58%, Vāciju – 55%. Taču 68% respondentu uzskata Krieviju par visnedraudzīgāko valsti, liecina aptauja.

Kopumā Lietuvas iedzīvotāji atbalsta varasiestāžu ārpolitiku, gandrīz visas Lietuvas abpusējās attiecības tika novērtētas kā pozitīvas. Izņēmumu sastādīja Krievija: 82% respondentu uztver attiecības ar to negatīvi, un vien 7% - pozitīvi.

Par visizdevīgākajām abpusējām sadarbībām lietuvieši atzīmēja attiecības ar Latviju, Igauniju, Ukrainu, Vāciju un ASV.

Ziņu lente
0