Gasparjans: Baltijas valstīs izvairās runāt par nabadzības risku

© SputnikАрмен Гаспарян
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrību Baltijā neinteresē citi jautājumi, kā vien psihopātija par to, kā pretoties Krievijai, uzskata politologs Armens Gasparjans.

RĪGA, 27. janvāris – Sputnik. Baltijas valstīs cenšas noklusēt tādas problēmas kā nabadzības risks jauniešu vidū šajās republikās, intervijā Sputnik Lietuva norādīja politologs un žurnālists Armens Gasparjans.

Iepriekš Eurostat publicēja pārskatu par 2017. gadu, kas apliecināja, ka starp strādājošajiem Lietuvas iedzīvotājiem 18-24 gadu vecuma grupā 13,4% pakļauti nabadzības riskam. Latvijā šis rādītājs sasniedza 7%, Igaunijā – pat 18,4 procentus.

"Ja ieskatīsimies, kļūs skaidrs, ka tur (Baltijas valstīs – red.) nav citu tēmu, kā vien psihopātija par to, ka jāpretojas Krievijai. Es vispār neredzu nekādas diskusijas. Rīdzinieks man pastāstīja, ka labā slimnīcā trūkst 80 medmāsu. Jautājums – kur tad viņas visas ir? Pareizi, viņas ir aizbraukušas uz turieni, nosacīti izsakoties, "mazgāt atejas", tāpat kā vēl vienas valsts pārstāves," – paziņoja Gasparjans.

Politologs pauda pārliecību, ka tamlīdzīgi jautājumi nevienu neinteresē un netiek apspriesti ne Lietuvā, ne Latvijā.

"Tas, kas tur notiek paralēli, nevienu neinteresē. Tas pats attiecas arī uz Lietuvu. Viņi taču visi skaidra apkārt Titovam (Klaipēdas pilsētas padomes bijušais deputāts – red.), un viss, bet vai ir kādas cita apspriežamas tēmas, iekšējais stāvoklis?" – vaicāja politologs.

Jāpiebilst, ka Lietuva ir starp pirmajām trim Eiropas Savienības valstīm, kurās pensionāriem visbiežāk draud nabadzība. Abas pārējās valstis – Latvija un Igaunija. Tāpat, saskaņā ar Eurostat datiem, 2017. gadā gandrīz 30% Lietuvas iedzīvotāju atradās aiz nabadzības sliekšņa.

Ziņu lente
0