Igaunija ir gatava uzņemt NATO samitu

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija ir viena no valstīm, kurās varētu noritēt nākamais NATO samits. Valsts Ārlietu ministrija apliecināja, ka Igaunija ir gatava uzņemties atbildību par pasākuma organizāciju.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Ja NATO izlems nākamo alianses samitu organizēt Igaunijā, valsts ir gatava uzņemties pasākuma organizāciju, paziņoja Igaunijas Ārlietu ministrijas preses dienesta vadītāja Inga Boudena, vēsta Sputnik Igaunija.

Viņa apliecināja, ka vienošanās par NATO valstu un valdību vadītāju tikšanos 2019. gada nogalē tika panākta alianses samitā Briselē, aizvadītā gada vasarā. Igaunija ir viena no valstīm, kas varētu uzņemt gaidāmo pasākumu, taču līdz ar to "saimnieces" lomu vēlas uzņemties arī citas valstis, vēsta "Stolitsa".

"Patlaban jautājums par tikšanās norises vietu augstākajā līmenī vēl nav izlemts," – teica Boudena.

Lēmumu par samita norises vietu saskaņā ar organizācijas ģenerālsekretāra ierosinājumu pieņems Ziemeļatlantijas padomi (NAC) NATO akreditēto vēstnieku līmenī. Atzīmēts, ka lēmumu plānots pieņemt jau tuvākajā laikā.

Американские военные в Тапа. - Sputnik Latvija
Pārāk maza NATO: nolemts paplašināt armijas pilsētiņu Igaunijā

Iepriekšējais Ziemeļatlantijas alianses samits notika Briselē 2018. gada 11.-12. jūlijā. Pasākumu apmeklēja 29 alianses dalībvalstu delegācijas, kā arī partnervalstis. Pati alianse vēstīja, ka samits devis iespēju nospraust NATO ceļu tālākajiem gadiem.

Pagājušā gada maijā Igaunijas pārstāvniecība NATO ieguva jaunu ofisu. Igaunija saņēmusi pārstāvniecības tiesības NATO no 2003. gada. Šajā laikā pārstāvniecību vadījuši Harijs Tijdo, Jiri Luiks (pašreizējais valsts aizsardzības ministrs) un līdz 2017. gadam – Lauri Lepiks. Igaunija  iestājās NATO 2004. gada aprīlī, īsi pirms iestāšanās Eiropas Savienībā.

Ziņu lente
0