Pārāk maza NATO: nolemts paplašināt armijas pilsētiņu Igaunijā

© U.S. Army Europe / Operation Atlantic ResolveАмериканские военные в Тапа.
Американские военные в Тапа. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Celtniecības uzņēmums pastāstījis, kādus izdevumus Igaunijas iedzīvotājiem prasīs NATO taktiskās grupas dislokācijas vietas paplašināšana.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Igaunijas Valsts aizsardzībai paredzēto investīciju centrs piešķīris 10,7 miljonus eiro komplektācijas zonas būvdarbiem armijas pilsētiņā Tapā, informēja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz darbu izpildītāja, uzņēmuma Nordecon preses dienestu.

Nordecon AS valdes loceklis Ando Vogma pastāstīja, ka uzņēmums jau uzcēlis virkni objektu Tapā pēc armijas pasūtījuma.

Военные учения в Литве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas sērfings: 2018. gada militārais iznākums

"Esmu pārliecināts, ka, pateicoties labai sadarbībai ar pasūtītāju un bagātai iegūtajai pieredzei, būvdarbi noritēs pēc plāna un jau pēc gada mēs varēsim nodot pasūtītājam gatavu komplektācijas zonu," – apliecināja Vogma.

Saskaņā ar projektu, komplektācijas zonā būs vairākas ēkas un būves: universāli paviljoni personālsastāva izvietošanai, boksi tehnikas remontam, ceļi, laukumi telšu uzstādīšanai, estakādes un citas armijai nepieciešamas ēkas. Darbu vērtībai pēc līguma tiks pievienoti 20% apgrozījuma nodokļa.

Vērienīgi darbi armijas pilsētiņas labiekārtošanai Tapā sākās 2016. gadā pēc NATO samita Varšavā, kurā bija pieņemts lēmums par alianses bataljonu dislokāciju Baltijas valstīs.

Pirmie ēkas Igaunijā apdzīvoja 130 kareivji no Lielbritānijas. Iepriekš vēstīts, ka pirms viņu ierašanās igauņu kareivji no kazarmām izvācās un apmetās teltīs Lasnas poligonā.

Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии - Sputnik Latvija
Beļģu karavīri nobijušies no aukstuma Igaunijā

Pērnā gada dati liecina, ka NATO taktiskās grupas skaitliskais sastāvs Tapā sasniedza jau aptuveni 1300 kareivjus no Dānijas karaliskās armijas gvardes huzāru pulka un Lielbritānijas Karalisko bruņoto spēku Jorkšīras kājnieku pulka. Lēmumu pastiprināt NATO grupējumu Baltijas valstīs alianses vadība aizbildināja ar nepieciešamību apturēt "Krievijas draudus".

Maskava jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka Krievija nelolo uzbrukuma plānus nevienai NATO valstij. KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda pārliecību, ka Rietumos tas ir ļoti labi zināms, taču mīts par "Krievijas draudiem" tiek izmantots, lai paplašinātu militāro klātbūtni pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0