No Igaunijas iedzīvotāju reģistra dzēsti desmitiem tūkstošu cilvēku

© Sputnik / Вадим АнцуповЭстонская ИД-карта
Эстонская ИД-карта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varasiestāžu draudi dzēst no valsts datubāzes tos, kuri nav parūpējušies par dzīvesvietas pareizu reģistrāciju, īstenoti uz kūtrāko iedzīvotāju rēķina.

RĪGA, 10. janvāris — Sputnik. 2019. gada sākumā no Igaunijas Iedzīvotāju valsts reģistra dzēsti 30 000 cilvēku adrešu dati. Tagad viņiem atņemtas privilēģijas, ko dāvā pašvaldības, vēsta Sputnik Igaunija.

Atzīmēts, ka gandrīz puse "dzēsto" bija reģistrēta Tallinā (vairāk nekā 14 tūkstoši cilvēku), gandrīz 5 tūkstoši – Tartu un apriņķī, vairāk nekā 3 tūkstoši – Narvā un Rietumviras apriņķī. Turklāt no valsts reģistra dzēsti ārvalstnieki, kuri republikā vairs nedzīvo.

ID-card - Sputnik Latvija
Igaunija neatklāj zaudējumu summu no ID karšu krīzes

Ņemot vērā jaunos reģistra datus, pašvaldības var noraidīt iedzīvotāju pakalpojumu pieteikumus, vēsta portāls ERR, atsaucoties uz igauņu medijiem.

Piemēram, Igaunijas galvaspilsētas iedzīvotājiem tas nozīmēs atteikumu no bezmaksas sabiedriskā transporta, pabalsta piešķiršanu pirmklasniekam vai vienreizējo pabalstu pensionāram, netiks sniegta arī virkne citu privilēģiju un pabalstu.

Iepriekš vēstīts, ka Tallinas dome garantēja: pilsēta parūpēsies par saviem iedzīvotājiem, tāpēc tuvākajā laikā sazināsies ar "dzēstajiem" cilvēkiem, lai paskaidrotu, kā izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem pēc Jaungada svētkiem.

Igaunijas iedzīvotāji var reģistrēt dzīvesvietu dažu minūšu laikā valsts pakalpojumu portālā eesti.ee var ar Iedzīvotāju reģistra darbinieka palīdzību savas apdzīvotās vietas rajona pārvaldē.


Ziņu lente
0