Tallinas mērs: pareizticība – Igaunijas tautas tradīciju elements

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasИсторический центр Таллина
Исторический центр Таллина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts svētku statusa piešķiršana pareizticīgo Ziemassvētkiem pozitīvi ietekmētu Igaunijas ekonomiku, uzskata kaimiņvalsts galvaspilsētas mērs.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Tallinas mērs Tāvi Āss ierosinājis pārdomāt iespēju padarīt pareizticīgo Ziemassvētkus par valsts svētkiem Igaunijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Āss uzsvēra, ka valsts pareizticigajiem iedzīvotājiem jādod iespēja ar cieņu svinēt viņiem svarīgus svētkus, tāpēc būtu labi pasludināt par brīvdienu Ziemassvētku pirmo dienu, 7. janvāri.

Митрополит Рижский и всея Латвии Александр - Sputnik Latvija
Rīgas mitropolīts apsveic pareizticīgos Ziemassvētkos

"Pareizticīgie ir lielākā ticīgo grupa Igaunijā, tostarp arī Tallinā, un mums jāciena viņu vēlme šo dienu pavadīt kopā ar ģimeni," – norādīja Āss.

Viņš atzīmēja, ka pareizticība līdztekus luterticībai ir Igaunijas tautas tradīciju elements, un atgādināja: Igaunijas Republikas pirmais prezidents Konstantins Petss un galvaspilsētais leģendārais mērs Jans Poska bija pareizticīgie.

Tāvi Āss pauda pārliecību, ka valsts svētku statusa piešķiršana pareizticīgo Ziemassvētkiem pozitīvi ietekmētu Igaunijas ekonomiku.

"Neapšaubāmi katra brīvdiena ietekmē ekonomisko izaugsmi, taču svētkus pavada patēriņa pieaugums, kas savukārt pozitivi ietekmē ekonomiku," – skaidroja Tallinas mērs.

Noslēgumā Āss novēlēja visiem valsts pareizticīgajiem priecīgus Ziemassvētkus un pauda cerību, ka jau nākamgad 7. janvāris Igaunijā kļūs par brīvdienu.

Ziņu lente
0