Lietuvā ieviesa pilnu kompensāciju visiem sirdsdarbības medikamentiem

© Pixabay / HayleybarcarМедицинские препараты в аптеке
Медицинские препараты в аптеке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Lietuvas Veselības ministrijas datiem, šāds risinājums palīdzēs vairāk nekā 700 tūkstošiem pacientu.

RĪGA, 6. janvāris – Sputnik. Lietuvā ieviesa kompensāciju visiem sirdsdarbības medikamentiem 100% vērtības apmērā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Veselības ministrijas preses dienestu.

Saskaņā ar iestādes datiem, tādējādi vairāk nekā 700 tūkstoši pacientu varēs ietaupīt 4,5 miljonus eiro.

Zāļu izmaksas kompensēs Medicīniskās apdrošināšanas fonds (PSDF). Gaidāms, ka pacienti ar hipertoniju, miokarda un galvas smadzeņu infarktu, stenokardiju, sirds mazspēju un sirdsdarbības ritma traucējumiem tagad varēs efektīvāk iziet ārstēšanās kursu.

Контроль качества продукции - Sputnik Latvija
Zāles tirdzniecības automātos: ManaBalss.lv portālā izveidota petīcija

Pēc veselības ministra Aurēlija Verigas sacītā, tas ir jau otrs zāļu izdevumu kompensēšanas līmeņa paaugstinājums. Pērnā gada jūlijā kompensāciju apmēru paaugstināja līdz 80-90% no zāļu cenas.

"Lietuva ir Eiropas līderis pēc sirds un asinsvadu saslimšanas gadījumu skaita – tas ir katrs trešais mūsu valsts iedzīvotājs. Tāpēc mēs esam ļoti priecīgi, ka mums ir izdevies izpildīt Pasaules veselības organizācijas rekomendācijas Lietuvā, lai standartizētu zāļu kompensēšanas līmeni un tādējādi atbrīvot pacientus no diskriminācijas saslimšanas gadījumā," paziņoja ministrs.

Saskaņā ar aptauju, ko veikušas slimnīcu kases, Lietuvā ir ap 726 tūkstošiem pacientu ar sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanām.

Pēc Veselības ministrijas Valsts slimnīcu kasu direktora vietnieces Neringas Bernotienes sacītā, izdevumu kompensēšanas līmeņa paaugstināšana sirdsdarbības medikamentiem līdz 100% ļaus ievērojami samazināt finanšu slogu lielam slimnieku skaitam.

Ziņu lente
0