Krievija izglābusi Igauniju no simtiem nelegālo migrantu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā Krievijā tika aizturēts apmēram tūkstotis ārzemnieku, kuri, iztēloties par futbola līdzjutējiem, centās iekļūt tuvākās Eiropas valstīs. Vairāki simti cilvēki tika aizturēti ceļā uz Igauniju.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Pasaules čempionāts piesaistīja Krievijā ne vien šī sporta veida cienītājus, bet arī liekēžus, kuri centās iekļūt Eiropas valstu kaimiņzemēs ar līdzjutēja pases (Fan-ID) palīdzību. Tostarp, Igaunijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Baltkrievijas Republikas, Latvijas un Krievijas robežu saskares punktā - Sputnik Latvija
Pasaules čempionāts futbolā Latvijai nes nelegālos migrantus

Saskaņā ar FDD Robežkontroles pārvaldes (RP) datiem, kopumā gada laikā Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā tika aizturēti 850 viltus "līdzjutēji" – vairums atzinās, ka izmantoja Krieviju kā tranzītvalsti iekļūšanai Eiropas Savienībā. Aizturēto vidū – arābu un Tuvo Austrumu valstu pilsoņi, Āfrikas kontinenta un Dienvidāzijas valstu iedzīvotāju, raksta "Fontanka.ru".

Lielākā daļa (550) no viņiem centās nokļūt Somijā, pārējie virzījās uz Igauniju. Kā norādīja FDD RP, potenciālie migranti, mēģinājumos šķērsot Krievijas un Eiropas robežas, parasti, aprobežojās vien ar ziņām no Interneta un kinofilmām. Tikai nedaudziem no viņiem bija zināms, ka par nelikumīgu Krievijas robežas šķērsošanu draud atbildība.

Līdz pierobežas zonai un robežai no visiem simtiem izdevies nokļūt vien dažiem desmitiem migrantu-"līdzjutēju". Tuvāk gada beigām ārzemnieku plūsma, kuri cenšas futbola līdzjutēju aizsegā nelegāli nokļūt no Krievijas Eiropā, samazinājās, paziņoja FDD RP.

Migranti - Sputnik Latvija
Eiropas Savienība slīkst nelegālās imigrācijas viļņos

Daļa Āfrika un Tuvo Austrumu valstu piederīgo ieradās Krievijā futbola līdzjutēju aizsegā tikai lai noformētu Fan-ID, kuram, pēc viņu domām, bija jākļūst par "ieejas biļeti" Eiropas Savienībā. Paziņojumi par nelegālo migrantu centieniem nelikumīgi nokļūt no Krievijas uz Igauniju medijos šogad parādījās diezgan regulāri.

Saskaņā ar Igaunijas Policijas un Robežsardzes departamenta datiem mazāk nekā mēnesi pēc pasaules čempionāta beigām Igaunijas robežsargi novērta apmēram 50 gadījumus, kad ārzemnieki centās iekļūt valstī ar līdzjutēja pasi.

Saskaņā ar Krievijas datiem, tajā pašā periodā robežsargi aizturēja apmēram 120 šādus likumpārkāpējus.

Ziņu lente
0