Igaunijas dzelzceļu uzņēmumam tiks piemērots sods par katastrofu Krievijā

© Photo фото очевидцаАвария эшелона под Омском
Авария эшелона под Омском - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komisija ir pārliecināta, ka par militārā ešelona avārijas iemeslu Omskas apgabalā kļuva bojāts igauņu vagons. Igauņi visu noliedz.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Omskas apgabala dzelzceļa incidenta izmeklēšanas komisija nonākusi pie secinājuma, ka par militārās tehnikas kravu sastāva katastrofas iemeslu kļuva sliežu ceļu mehāniskais bojājums, ko izraisīja igauņu valsts dzelzceļu kompānijas AS Eesti Raudtee meitas uzņēmuma Operail vagons, vēsta Sputnik Igaunija.

Saskaņā ar komisijas versiju vagona bojājums skaidrojams ar tā nekvalitatīvo remontu Tapas depo (Igaunijas ziemeļi). Paziņots par nolūku piedzīt visu radīto zaudējumu atmaksu no Eesti Raudtee. Zaudējumu summa tiek precizēta, taču tā varētu sasniegt vairākus desmitus miljonus eiro.

Par notiekošā nopietnību liecina fakts, ka igauņu delegāciju vadīja Eesti Raudtee drošības inženierijas direktors Ivans Kapanens. Tāpat delegācijas sastāvā bija Rauls Tomsalu – firmas Operails vadītājs, kurai arī pieder Tapas depo.

Pēc Tomsalu sacītā, par gala secinājumiem ir pāragri runāt. "Nevajag spekulēt ar iespējamajām zaudējumu summām, par tām tikšanās laikā ne reizi netika runāts. Ja nākotnē radīsies prasības, lēmums par tām tiks pieņemts Igaunijas tiesās," - piebilda Tomsalu.

Kompānija uzstāj, ka Operail vagons bija tehniskā kārtībā.

Šī gada 30. novembrī uz Tjumeņas un Omskas apgabala robežas no Transsibīrijas dzelzceļa sliedēm noskrēja vilciens, kurš pārvadāja armijas tehniku.

Pēc avārijas no 34 ešelona vagoniem 7 ir norakstāmi, savukārt 9 ir nepieciešams kapitālremonts. Krievijas izmeklētāji izvirzīja versiju par to, ka par avārijas iemeslu varēja kļūt vagona riteņu pāra bojājums, kurš pieder Igaunijas valsts kompānijai Operail (iepriekšējais nosaukums EVR Cargo).

Salauztais vagons sabojāja dzelzceļa sliedes, kā rezultāta no sliedēm noskrēja militārais ešelons.

Ziņu lente
0