Dēls par tēvu: Viļņas mērs sajauca ASV prezidentus

© Sputnik / Александр ЛиповецРемигиюс Шимашюс мэр Вильнюса
Ремигиюс Шимашюс мэр Вильнюса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Remiģijs Šimašis pierakstīja Džordžam Bušam-vecākajam viņa dēla vārdus, jo ļoti uztraucās līdzjūtības rakstīšanas laikā.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Viļņas mērs Remiģijs Šimašis atvainojās par to, ka sajauca bijušos ASV prezidentus Džordžu Bušu-vecāko un Džordžu Bušu-jaunāko, vēsta Sputnik Lietuva.

"Bēdīgi, ka Džordžs Bušs-vecākais ir miris. Varens cilvēks, kurš daudz palīdzējis Lietuvai. Atvainojiet, es kļūdījos un uzrakstīju par viņa dēlu Džordžu Volkeru Bušu. Man ir žēl, ka mans uztraukums noveda pie kļūdas un varēja kādu maldināt vai aizvainot," - uzrakstīja mērs savā lapā Facebook.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс и министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс - Sputnik Latvija
Grimā es jūs neatpazīstu: BBC sajauca Latviju un Lietuvu

Šimašis norādīja, ka guvis labu mācību un tagad atgādinās sev, ka uztraukuma mirklī "dziļi jāieelpo" pirms kaut ko teikt.

"Jo pirmā emocija var novest pie kļūdas, kura kļūs par apkaunojumu…" noslēgumā sacīja mērs.

Saskaņā ar Lietuvas mediju paziņojumu, iepriekš publikācijā, ar kuru Šimašis pauda līdzjūtību sakarā ar Džordža Buša-vecākā nāvi, viņš pierakstīja nelaiķim 43. ASV prezidenta Džordža Buša-jaunākā vārdus, kuri iegravēti uz plāksnītes pie mērijas sienas: "Katrs, kurš izvēlas Lietuvu kā ienaidnieku, kļūs par Amerikas Savienoto Valstu ienaidnieku."

Pēc tam, kad kļūda tika atklāta, Šimašis izdzēsa publikāciju un uzrakstīja jaunu ar atvainošanos.

Džordžs Bušs-vecākais aizgājis viņsaulē piektdien Hjūstonā 94 gadu vecumā. Viņš ieņēma valsts vadītāja amatu 1989.-1993. gadā.

Ziņu lente
0