Lietuvas uzņēmums pieprasa vienādu attieksmi sankciju jautājumā

© Foto : Lithuanian Ministry of ForeignМинистерство иностранных дел Литовской республики
Министерство иностранных дел Литовской республики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Agrokoncernas" uzskata, ka visām firmām, kas iepērk mēslojumu Krievijā un citās valstīs, ir jāizvirza vienotas prasības.

RĪGA, 21. novembrisSputnik. Lietuvas uzņēmums "Agrokoncernas" vērsies valsts Ārlietu ministrijā jautājumā par Eiropas Savienības, Apvienoto Nāciju Organizāciju un citu struktūru ieviestajām starptautiskajām sankcijām, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz kompānijas preses dienestu.

"Agrokoncernas" uzsvēra, ka ierobežojošajiem pasākumiem jābūt vienotiem visām valstī strādājošajām kompānijām, kas iepērk mēslojumu Krievijā vai citās valstīs.

Ustjlugas osta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas politiķis komentējis Lietuvas aicinājumu ieviest sankcijas pret KF ostām

"Agrokoncernas noliedz visas politiķu insinuācijas un jebkādus privātus sakarus ar personam, uz kurām attiecinātas ES sankcijas. Ar citām kompānijām pasaule Agrokoncernas saista tikai lietišķas attiecības, kuru pamatā ir likuma normas un lietišķā ētika," – teikts uzņēmuma paziņojumā.

Iepriekš televīzijas un radio kompānija LRT organizēja izmeklēšanu, pēc kuras Lietuvas valdošās partijas "Lietuvas Zemnieku un zaļo savienība" līderim Ramūnam Karbauskim piederošais uzņēmums "Agrokoncernas" tika apsūdzēts par to, ka tas iepērk Krievijā ražotus minerālmēslus no Krievijas uzņēmuma "Minudobreņija" vidutāja Dubaijā, taču importē no Krievijas caur Ukrainu.

Pie tam uz pašu Krievijas uzņēmumu sankcijas nav attiecinātas, taču ES un ASV individuālo ierobežojošo pasākumu sarakstā iekļauts uzņēmuma galvenais akcionārs, kompānijas "Stroigazmontaž" (tā bija iesaistīta Krimas tilta būvdarbos) direktoru padomes priekšsēdētājs, miljardieris Arkādijs Rotenbergs.

Partijas "Tēvijas savienība – Lietuvas kristīgie demokrāti" deputāti pieprasīja premjerministram Saulim Skvernelim veikt pārbaudi, vai "Agrokoncernas" nepārkāpj pret Krieviju vērsto sankciju režīmu.

Savukārt Ramūns Karbauskis pauda viedokli, ka opozīcija atradusi jaunu ienaidnieku – "Agrokoncernas" un izmanto šo informāciju, lai "atgūtu varu". Politiķis uzsvēra, ka lielākajā daļā uzņēmumu Eiropas Savienības teritorijā, tostarp arī Lietuvā, iesaistīti akcionāri no Krievijas.

Ziņu lente
0