Rudens saasināšanās: cilvēks ar psihes traucējumiem skraidīja pa Tallinu ar nazi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturēšanas laikā policisti neizmantoja elektrošokus, ar kuriem tiem bija jābūt apbruņotiem kopš pagājušās vasaras. Tas nav pirmais gadījums ar nazi bruņotu garīgi slimu cilvēku Igaunijas galvaspilsētas ielās.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Svētdien, 4. novembrī, Tallinā ar policijas vienības pūliņiem tika aizturēts jaunietis, kurš skraidījis pie tirdzniecības centra ar nazi rokās. Noskaidrojās, ka iepriekš viņš ārstējies galvaspilsētas psihiatriskajā slimnīcā, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to paziņoja ERR, norādot, ka izsaukums ar paziņojumu par bruņotu vīrieti tika saņemts plkst. 11:00.

Jaunietis atradās Tamsāres ielā galvaspilsētas Mustamē mikrorajonā, pie veikala Mustika. Viņš esot uzvedies neadekvāti, kliedzis un bruņojies ar nazi.

Florida - Sputnik Latvija
Floridā notikusi apšaude jogas cienītāju studijā

Policistu dienesta ieroča pielietošanas draudiem neradīja nekādu ietekmi, tad policisti metās viņu pierunāt nomest nazi. Pēc kāda laika tas iedarbojās: viņš nometa auksto ieroci sev pie kājām.

Vēlāk viņam, acīmredzami, sākās lēkme, un viņš nogāzās gar zemi, atliecot galvu. Kārtības sargiem izdevās viņu aizturēt un nogādāt policijas iecirknī.

Saskaņā ar Policijas Ziemeļu prefektūras datiem, vīrieša personība tika noskaidrota. Viņš tika nogādāts psihiatriskajā slimnīcā uz pārbaudi, kur viņš iepriekš jau izgājis ārstēšanos piespiedu kārtā.

Kādēļ policisti neizmantoja elektrošokus, ar kuriem viņiem bija jābūt apbruņotiem pēc 2017. gada oktobra incidenta Brīvības laukumā Tallinā, netiek ziņots.

Kā jau pērn vēstīja Sputnik Igaunija, 2017. gada 31. oktobra rītā Brīvības laukumā Igaunijas galvaspilsētas centrā policija nošāva baskājainu vīrieti, kurš vicinājis ar diviem nažiem un kuram uz pieres bija rakstīts ar melnu marķieri "Muļķis". No gūtā ievainojuma viņš vēlāk miris slimnīcā. Vakarā noskaidrojās, ka policijas nogalinātais jaunietis bijis Igaunijā pazīstama biznesmeņa Kristo Kijermana brālis.

Policija - Sputnik Latvija
Rīgā policija aizturējusi aizdomās turamo slepkavības mēģinājumā

Preses konferencē pēc traģēdijas policijas pārstāvji pastāstīja, ka patruļa bija bruņota ar dienesta ieročiem, stekiem un asaru gāzi . policija atzina darbinieku rīcību par apstākļiem atbilstošam. Policijas rīcības adekvātums attiecībā pret pastāvošajām briesmām un efektīvu šādos gadījumos elektrošoku trūkums kļuva par apspriešanas tematu valsts sociālajos tīklos.

Beigās Igaunijas Policijas un Robežsardzes departaments nolēma izsludināt lielas elektrošoku partijas iepirkuma tenderi. Valsts kārtības sargiem bija jāsaņem jaunie aizsarglīdzekļi līdz 2018. gada vasarai.

Ziņu lente
0