Visā Igaunijā notiks autovadītāju akcija protestam pret degvielas akcīzes palielināšanu

CC0 / PxHere / DUS
DUS - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcijas iniciatori iesaka visiem autovadītājiem, kuri ir neapmierināti ar Igaunijas bezgalīgajiem degvielas akcīzes pieauguma pasākumiem, vienlaikus uz pusstundu apturēt savus transporta līdzekļus.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Igaunijas iedzīvotāji aizvien aktīvāk demonstrē neapmierinātību par valdības politiku ar mērķi aizpildīt augošo militāro izdevumu samocīto valsts kasi ar akcīzes pieaugumu visam, kas iedzīvotāju vidū ir populārs, vēsta Sputnik Igaunija.

Sociālā tīkla Facebook igaņu sektorā parādījies aicinājums visiem autovadītājiem piedalīties akcijā par degvielas akcīzes samazināšanu. Protesta akciju rīkot nolēmusi sociālajā tīklā izveidotā grupa "Samazināsim degvielas akcīzi" ("Langetame kütuseaktsiisi"). Akcijas pamatā ir ierosinājums visiem Igaunijas autovadītājiem, kuri pauž neapmierinātību par degvielas akcīzes pieaugumu, sestdien, 20. oktobrī pl. 12:00 apstāties uz pusstundu.

"Apstājies šosejas malā, iebrauc DUS un ar savu protestu apturi dzīvi Igaunijā. Ja mūsu skaits būs liels, iznāks tā, ka pusstundas laikā politiķi ieraudzīs: tautas viedoklim ir nozīme, tauta ir tā, kas balso, tauta ir tā, par kuru naudas maku saturu pieņem lēmumus Rīgikogu (Igaunijas parlaments – red.) locekļu saujiņa," – idejas autori vēsta savā aicinājumā.

Tāpat visi par degvielas akcīzi neapmierinātie aicināti parakstīt petīciju.

Igauņu tauta pret akcīzēm un augstiem nodokļiem

Iepriekš Sputnik Igaunija jau vēstīja, ka 17. oktobrī Višgorodā, Tallinā notiks mītiņš "Sakārtot nodokļus!" (Maksud paika!). Pasākumā piedalījās aptuveni pussimts cilvēku, kuri, lai arī visai mīkstā formā, tomēr beidzot lika tautas kalpiem saprast – Igaunijas iedzīvotāju nodokļi ir pārlieku augsti.

Degvielas līmeņa rādītājs - Sputnik Latvija
"Kaut kāds naftas cenu sprādziens": Latvijas iedzīvotāji pauž sašutumu par degvielas cenām

Sabiedriskais aktīvists, akcijas organizators Guido Aruso komentārā Sputnik Igaunija paziņoja, ka akcijas dalībnieki pulcējušies pie Igaunijas parlamenta ēkas, lai pievērstu "dārgās valdības" uzmanību tam, ka Igaunijas nodokļu sistēmā valda haoss: akcīzes pastāvīgi pieaug, mazinās pirktspēja, daļa naudas aiziet uz Latviju, parādās nesaprotami papildu nodokļi.

Protesta dalībnieki pievērsa uzmanību degvielas un elektroenerģijas akcīzes pieaugumam, kas palielinās, ņemot vērā naftas cenu kāpumu.

Sabiedriskais aktīvists Mihails Zeļinskis pauda pārliecību, ka svarīgākā problēma ir augošā degvielas akcīze, un tā Igaunijas valdībai jārisina vispirms. Viņš atgādināja: tiklīdz pieaug degvielas akcīze, tūlīt pat pieaug arī visas pārējās cenas.

Ziņu lente
0