Noziedzniekiem Igaunijā uzliks "antialkohola" kustības detektorus

© RAIGO PAJULA / AFPIgaunijas policija
Igaunijas policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Tieslietu ministrijas jaunie elektroniskie kontroles līdzekļi paredzēti "atvērto cietumu" ieslodzītajiem un personām, kas notiesātas par alkohola reibuma stāvoklī izdarītiem noziegumiem.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Romānistu antiutopiskās fantāzijas par cilvēku kontroles metodēm totalitārās futūristiskās valstīs pamazām pārvēršas par realitāti valstīs, kas sevi dēvē par "demokrātiskām". Piemēram, Igaunijas Tieslietu ministrija plāno iegādāties speciālus detektorus arestam nepakļauto likumpārkāpēju kontrolei, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

Лопасти вертолета - Sputnik Latvija
Francijā no cietuma helikopterā aizbēdzis gangsteris

Šīm personām apliktajās "rokassprādzēs", kas noraida informāciju varasiestādēm reālā laika režīmā, būs iemontēts ne vien pārvietošanās detektors, bet arī alkohola testeris. Patlaban tamlīdzīgas elektroniskās "rokassprādzes", taču bez alkohola testeriem, jau tiek izmantotas ieslodzīto novērošanai, kuri sodu izcieš tā saucamajā "atvērtajā cietumā", kas paredzēts par relatīvi nelieliem likumpārkāpumiem notiesātiem noziedzniekiem pirms iznākšanas brīvībā.

Ar Igaunijas Tieslietu ministrijas jauno "alkorokassprādžu" palīdzību būs iespējams kontrolēt arī to personu pārvietošanos un alkohola lietošanu, kas notiesātas par alkohola reibuma stāvoklī izdarītiem noziegumiem, vēsta ERR.

Konkurss par "brīnumaino rokassprādžu" piegādi ilgs līdz oktobra beigām. Igaunijas Tieslietu ministrija vēlas nopirkt līdz 80 pārvietošanās detektorus ar GPS un 240 alkotesterus. Jauno kontroles līdzekļu ekspluatācija sāksies 2019. gadā pēc pārbaužu noslēguma.

Ziņu lente
0