Igauņi un somi organizēs kopīgas mācības mīnu meklēšanai

© MKFIМинный тральщик Sakala (слева)
Минный тральщик Sakala (слева) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību Baltic Shield 2018 laikā igauņu un somu kara jūrnieki Igaunijas teritoriālajos ūdeņos kopīgi meklēs sprāgstvielas, kas tur saglabājušās kopš Pirmā un Otrā pasaules karu laikiem.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Pēc abiem pasaules kariem Baltijas jūras dzīlēs vēl joprojām glabājas liels skaits bīstamu "suvenīru". Pirmdien Igaunijas teritoriālajos ūdeņos sākies Igaunijas un Somijas militāro jūras mācību Baltic Shield 2018 pretmīnu posms, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Somijas Aizsardzības spēku preses dienestu. No Somijas Baltic Shield piedalīsies 90 kara jūrnieki, no Igaunijas — 70.

Российская учебная торпеда на берегу Балтийского моря - Sputnik Latvija
Baltijas jūras krastā izmesta Krievijas mācību torpēda

Mācības ilgs līdz 11. oktobrim. To mērķis – vecu spridzekļu meklējumi un likvidācija jūrā.

Tallinas Mīnu ostā jau ieradusies eskadra no Somijas, ko komandē Miki Raunu. To veido mīnu tralētāji — kuģi Katanpää, Purunpää un Vahterpää. No Igaunijas JKS Baltic Shield piedalīsies mīnu tralētājs Ugandi un štāba atbalsta kuģis Wambola, uz kura izvietota ūdenslīdēju sapieru komanda.

Iepriekš somu un igauņu kara jūrnieki organizēja ložmetēja šaušanu pa gaisa mērķiem Somijas JKS poligonā. Iepriekšējās Igaunijas un Somijas jūras kara mācības — Baltic Shield 2017 — notika 2017. gada 2.-6. oktobrī Arhipelāga jūrā. Tā ir Baltijas jūras daļa starp Botnijas un Somu līčiem Somijas teritoriālajos ūdeņos.

Lielākās jūras kara mācības Igaunijā

Sputnik Igaunija jau vēstīja, ka Igaunijas lielākās mācības jūrā "Jūras ezis 2018" (Mere-siil 2018) notika Tallinas Mīnu ostā 16.-27. septembrī. "Jūras ezis 2018" atšķiras ar mācībām nevis jūrā, bet gan sauszemes, kur kara jūrnieki uzstādījuši pagaidu aizsardzības iekārtas no smilšu maisiem un dzeloņstieplēm.

Военный эстонской армии - Sputnik Latvija
Vašingtona novērtēs: Igaunija piešķirs rekordlielu summu aizsardzībai

Mācībās piedalījās aptuveni 200 rezervisti, kadru karavīri, obligātā karadienesta kareivji un militarizētās brīvprātīgās organizācijas Kaitseliit (Igaunijas Aizsardzības savienība) pārstāvji, kā arī Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta, Ūdensceļu departamenta un Valsts kancelejas pārstāvji.

Mācību dalībnieki uzlaboja iemaņas darbā ar ieročiem, pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanā, darbā ar datoru, ostu apsardzi un apakšvienību komandēšanas principus. Iepriekš tamlīdzīgas mācības tika organizētas atsevišķi atbilstoši specialitātēm – jūras sapieriem, sakarniekiem, krasta vienībām, rezervistu vienību komandieriem.

Ziņu lente
0