ASV piespriedušas lielu naudas sodu Igaunijas investīciju uzņēmumam

CC0 / pixabay / Temīdas statuja
Temīdas statuja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas uzņēmums tika sodīts par nelikumīgu darbību dzimtenē un mēģināja turpināt apšaubāmo biznesu Amerikā, taču aiz okeāna to sagaidīja bargs sods.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Amerikas Savienotajās Valstīs pieņemts lēmums par sodu, ko par finanšu pakalpojumu sniegšanas noteikumu pārkāpumu saņems igauņu uzņēmums Tallinex OÜ, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Igaunijas Finanšu inspekciju, kas atgādināja: 2016. gadā šis uzņēmums tika sodīts Igaunijā par darbu bez oficiālas licences.

ASV varasiestāžu spriedums paredz, ka kompānijai nāksies izmaksāt ASV Izejvielu fjūčeru tirdzniecības komisijai (CFTC) soda naudu aptuveni 682 000 dolāru apmērā un kompensēt zaudējumus 10,23 miljonu dolāru apmērā.

Маска хакера - Sputnik Latvija
Latviešu hakerim piespriests trīs gadu ilgs cietumsods ASV

"Gadījums ar Talllinex acīmredzami demonstrē finansiālo noziegumu starptautisko mērogu un faktu, ka agri vai vēlu noziedznieki tiks atrasti un saņems sodu," — ziņu komentēja Igaunijas Finanšu komisijas priekšsēdētājs Kilvars Keslers. Viņš norādīja uz to, cik liela nozīme ir ciešiem sakariem ar citu valstu kolēģiem finansiālās kontroles nozarē, un atgādināja par valsts iestāžu pārrobežu sadarbības efektivitāti.

Ziņots, ka 2014. gadā Igaunijas Finanšu inspekcija iesniedza sūdzību pret  Tallinex OÜ Igaunijas izmeklēšanas iestādēm. Tika ierosināta krimināllieta, ko izdevās noregulēt ar kompānijas pārstāvi 2016. gadā. Taču Tallinex OÜ turpināja sniegt investīciju pakalpojumus aiz Igaunijas robežām, pārsvarā — Savienotajās Valstīs.

Kopā ar kolēģiem no Bulgārijas un Čehijas IR Finanšu inspekcija sāka sadarbību ar CFTC jautājumā par Tallinex OÜ darbību, līdz tika pieņemts ASV tiesas spriedums.    

Ziņu lente
0