Lietuva zaudē aptuveni 200 miljonus eiro valdības ofisu remontam

© Sputnik / Андрей БогдановЗдание сейма Литвы
Здание сейма Литвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Ministru kabinets atzinis, ka valsts ofisiem paredzētās ēkas tiek izmantotas neefektīvi. Tagad Baltijas valsts varasiestādēm nāksies nomāt telpas.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Ik gadus Lietuvas valdība un ministrijas tērē aptuveni 180 miljonus eiro ēku remontam, ņemot vērā valsts iestāžu ofisu telpu neefektīvo izmantošanu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz ziņu dienestu LRT.

Lielo tēriņu dēļ pieņemts lēmums par to, ka no 2019. gada valdība un ministrijas nomās telpas no Turto bankas. Nomas maksas apmērs valsts iestādēm vēl netiek precizēts, taču eksperti nekustamo īpašumu jomā uzskata, ka tā sasniegs aptuveni desmit miljonus eiro gadā.

Член Сейма Дайнюс Гайжаускас - Sputnik Latvija
Lietuvas Seima deputātu nosodīja par braucienu uz Briseli ar tulku

Finanšu ministrija, kas jau nodevusi savas telpas Turto bankas, apgalvoja, ka nomas nauda pārsniegs desmit miljonus, vēsta ziņu aģentūra.

Ekonomisti šo lēmumu atbalsta. Viņu aplēses liecina, ka tas palīdzēs ietaupīt aptuveni 200 miljonus eiro no valsts budžeta.

Valsts ierēdņiem valdības ēkās pienākas 65 kvadrātmetri uz cilvēku. Tiesa, tas nenozīmē, ka ikvienam darbiniekam tiek piešķirtas telpas divistabu dzīvokļa platībā. Ierēdņi strādā parastos kabinetos, pārējās telpas tiek izmantotas konferenču un pasākumu zālēm.

Saskaņā ar ieceri ministrijas, nomājot telpas, maksās naudu, bet īpašumu pieskatīs un remontu veiks banka. Nekustamo īpašumu nozares eksperti uzskata, ka šādi pasākumi piespiedīs vadību uzmanīgāk izturēties pret naudu un īpašumu, turklāt augs telpu izmantošanas efektivitāte.

Parasti valsts iestādei tiek piešķirtas vairākas ēkas. Protams, nomas nauda tiks iekasēta par katru no tām, tāpēc Ministru kabinets plāno samazināt ofisu vajadzībām izmantoto telpu skaitu.

Ietaupītā nauda tiks izmantota īpašumu pārvaldei un kontrolei.

Ziņu lente
0