Viļņā oficiāli atklāts Borisa Ņemcova skvērs

CC BY 3.0 / Alma Pater / Посольство Российской Федерации в Литовской Республике. Ул. Латвю 53/54Krievijas vēstniecība Lietuvā
Krievijas vēstniecība Lietuvā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Krievijas vēstniecība Lietuvā pauda sašutumu par šo iniciatīvu. Diplomātiskā pārstāvniecība Lietuvas varasiestāzu rīcību nosauca par "sīkmanīgu politisku ķēpāšanos".

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Viļņā oficiāli atklāts skvērs, kas nosaukts par godu krievu politiķim Borisam Ņemcovam, vēsta Sputnik Lietuva.

Maijā vietējā pašvaldība nolēma skvēram pie Krievijas vēstniecības piešķirt Ņemcova vārdu. Krievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs bija sašutis par šo iniciatīvu. Diplomāts pauda, ka tā ir "sīkmanīga politiska ķēpāšanās" un pilsētas mērs nav varējis atturēties no pakaļdzīšanās.

Krievijas vēstniecība Lietuvā - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts dome: Viļņa pārrēķinājusies savā vēlmē iedzelt Maskavai

Februārī Vašingtonā neliels laukums iepretī Krievijas diplomātiskajai pārstāvniecībai tika pārdēvēts par godu Ņemcovam.

Udaļcovs pastāstija, ka pērn nosūtījis mērijai vēstuli ar lūgumu savest kārtībā skvēru, taču nekādi darbi netika veikti.

Skvēra atklāšanas ceremonijā piedalījās Viļņas mērs Remiģijs Šimašis, valsts ārlietu ministrs Lins Linkēvičs, Ņemcova meita Žanna, viņa biedri, Eiropas Parlamenta locekļi, žurnālisti.

Intervijā Sputnik Lietuva politikas zinātņu doktors Andrejs Manoilo paziņoja, ka skvēra atklāšana liecina: Lietuva nav patstāvīga valsts, tā kalpo svešām interesēm. Pie tam viņš pauda pārliecību, ka pasākums nekādi neietekmēs Lietuvas un Krievijas attiecības, kā arī politisko situāciju pasaulē.

Krievu politiķis Boriss Ņemcovs tika nošauts 2015. gada 27. februāra naktī Maskavas centrā.    

Ziņu lente
0