Facebook lietotāji Igaunijā izsmējuši stāstu par spāņu raķeti

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nopietnākais incidents valsts gaisa telpā pēdējos gados piesaistījis sociālā tīkla Facebook apmeklētājus no Igaunijas. Valsts krievvalodīgos iedzīvotājus incidents ir sasmīdinājis.

RĪGA, 11. augusts — Sputnik. Otrdien, 7. augustā mācību lidojuma laikā Spānijas GKS iznīcinātājs Eurofighter nejauši palaida "gaiss-gaiss" klases raķeti. Raķete, iespējams, pašlikvidējusies vai nokritusi mežos Igaunijas dienvidos – informācija par incidentu vēl joprojām ir ļoti pretrunīga. Sputnik Igaunija ierosināja iepazīties ar tīmekļa apmeklētāju asprātīgajiem izteikumiem.

Pādošu raķeti pa lēto

"Pārdošu raķeti AMRAAM pa lēto. Vai atdošu par apbalvojumu," — informēja Sergejs Nikolajevičs.

"Vaininieks" atrasts

Pazīstamais jurists Andrejs Vesterinens pievērsa uzmanību tam, ka rietumu mediji un virkne Eiropas politiķu bez jebkādiem pierādījumiem apsūdz Krieviju un tās prezidentu Putinu visos nāvīgajos grēkos. "Tīklā parādījies domājamā vaininieka fotorobots, kura vainas dēļ Igaunijā kļūdaini startējusi raķete. Wanted," — viņš ironiski uzrakstīja un ilustrēja ierakstu ar Vladimira Putina fotogrāfiju iznīcinātāja kabīnē.

Jums prece, mums – pircējs

Mareks Paju noskaidrojis, kurp aizlidojusi spāņu raķete…

Kaķis no Solsberijas

Andrejs Andronovs publicēja foto, kurā, pēc daudzu komentētāju domām, redzama tā pati raķete pirms lidmašīnas starta, — uz tās lepni sēdēja kaķis.

"Re kā, izrādās, viss sācies Solsberijā," – viņš dziļdomīgi piezīmēja. Tas ir nepārprotams mājiens par Skripaļu ģimenes kaķi, kurš mīklaini pazudis pēc britu specdienestu informatora Sergeja Skripaļa noindēšanas Solsberijas pilsētā Lielbritānijā.

Iestājieties raķetes "gaiss-gaiss" draugu klubā

Aleksandrs Čapligins pievērsa uzmanību tam, ka sociālajos tīklos jau parādījusies raķetes "gaiss-gaiss" lapa ar lozungu "Mani grūti atrast, viegli pazaudēt un neiespējami aizmirst". Tai jau ir vairāk nekā simt draugu, bija pārsteigts Aleksandrs.

Kaut tikai "Topoļ" neatbildētu

Facebook grupā "ЯРЕВЕЛъ" ("Es raudāju") jau publicētas vairāk nekā desmit asprātīgas ilustrācijas, kas veltītas bēdīgi slavenās spāņu raķetes meklējumiem.

Piemēram, kā jums patīk šāda slavenās dziesmas "Я спросил у ясеня" ("Pavaicāju osim") interpretācija.

Kaujas raķetes ieilgušie meklējumi neizbēgami radīja salīdzinājumu ar sadzīves priekšmetiem, kuri dīvainā kārtā pastāvīgi pazūd.

Tīmekļa lietotāji gardi pasmējās arī par Igaunijas augstāko militārpersonu izteikumiem – skaidri redzams, ka viņi nebija gatavi tādam notikumu pavērsienam.

Iespējams, tāda bija spāņu pilota sejas izteiksme kaujas raķetes nejaušā starta brīdī.

Patiesībā joki ir mazi

Iepriekš vēstīts, ka 7. augustā Spānijas GKS iznīcinātājs Eurofighter nejauši palaida "gaiss-gaiss" klases raķeti AMRAAM. Incidents notika Igaunijas dienvidu daļā. Nākamajā dienā Igaunijas karavīri atrada pazudušās raķetes kritiena vietu mazapdzīvotā teritorijā Endla dabas rezervātā. Raķetes kritiena vietā kūdras purvā izcēlās ugunsgrēks.

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass nosauca notikušo par "briesmīgu incidentu" un pauda pārliecību, ka Igaunijas Aizsardzības spēki sadarbībā ar sabiedrotajiem NATO noskaidros visas tā nianses un darīs visu iespējamo, lai novērstu tamlīdzīgu notikumu atkārtošanos.

Ziņu lente
0