Lietuvai ir jāuzspiež savas intereses Krievijai, uzskata Seima deputāts

© Sputnik / Сергей МелконовЛитовские флажки
Литовские флажки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Seima deputāts ir pārliecināts – tieši Lietuva var nākotnē noteikt toni Maskavas un Vašingtonas attiecībās.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Lietuvas Seima deputāts no partijas "Tēvijas savienība – Lietuvas kristīgie demokrāti", bijušais republikas vēstnieks ASV Žigimants Pavilēnis ir pārliecināts: tieši Lietuva var nākotnē noteikt toni Maskavas un Vašingtonas attiecībās, vēsta RIA Novosti.

Portāls Sputnik Lietuva informēja, ka pēc Krievijas un ASV prezidentu samita Helsinkos konservators Pavilēnis paziņojis: Lietuvai jāmaina dialogs un jāsāk diktēt savi noteikumi.

"Ja mēs nevēlamies kļūt par Trampa un Putina ēdienkartes daļu, mums vajag droši, par mazliet nekaunīgi pašiem sēsties pie galda un piedāvāt ēdienkarti – ne tikai par lēmumiem mūsu reģionā, pet arī pašā Krievijā, kuras demokrātiju Rietumi upurēja Putinam pirms astoņpadsmit gadiem," – apgalvoja deputāts savā lapā Facebook.

"Mums jāaizsargā ne tikai Krievijas iedzīvotāji, bet arī ukraiņi, gruzīni, moldāvi, galu galā, baltkrievi, viņiem jāizvēlas alianse, kam viņi vēlas piederēt," – turpināja konservators.

Pavilēnis atzīmēja, ka Lietuvas diplomātiem gaidāms liels darbs šajā virzienā. Pēc politiķa domām, Tramps, nepieminot sarunā ar Krievijas prezidentu Ukrainas "okupāciju", it kā noliedz to, lai arī tieši Krievijas "agresija" Ukrainā kļuva par iemeslu, kura dēļ pārtrūcis dialogs ar Maskavu.

Raķetes Bulava starts no zemūdens kreisera Jurij Dolgorukij uz Kuras poligonu - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV grib naudu, Lietuva – karu. Grībauskaites liktenīgā kļūda

Pirmdien Helsinkos aizritēja Krievijas un ASV prezidentu pirmā pilnvērtīgā tikšanās. Putins pauda cerību, ka viņi ar Trampu sākuši labāk saprast viens otru, un ierosināja izveidot kopīgu ekspertu padomi, kuras mērķis būtu problēmu risināšanas iespēju meklēšana abpusējās attiecībās.

Savukārt Donalds Tramps uzsvēra, ka tikšanās ar Putinu bija atklāta un produktīva, kā arī atzīmēja: puses detalizēti apspriedušas savas domstarpības.

ASV vadītājs atgādināja, ka Krievijas un Savienoto Valstu attiecības nekad nav bijušas sliktākas nekā pašlaik, taču pēc abu valstu prezidentu tikšanās situācija sākusi mainīties.

Ziņu lente
0