Lietuvā dziesmu un deju svētku dalībnieki sūdzas par ēdiena kvalitāti

© Sputnik / Оксана ДжаданОбед в приюте для бездомных
Обед в приюте для бездомных - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Valsts Pārtikas un veterinārais dienests veica pārbaudi, kuras laikā apstiprinājās sūdzībās norādītie fakti.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Dziesmu svētku "Lietuvas vārdā…" dalībnieki pasūdzējušies par ēdiena kvalitāti, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Valsts pārtikas un veterināro dienestu (VMVT).

Pēdējo dienu laikā VMVT saņēmis vairākas festivāla dalībnieku sūdzības. Vieni sūdzējušies par ēdiena kvalitāti, citi – par porciju trūkumu. Informācija apstiprinājās pārbaudes laikā.

Hipermārketā - Sputnik Latvija
Produkti nemaz nav tik slikti: Lietuva atkāpjas "pārtikas aparteīda" lietā

Pēc inspektoru sacītā, kompānijai, kura ir atbildīga par dalībnieku ēdināšanu, nekavējoties jānovērš konstatētie trūkumi. Valsts Pārtikas un veterinārā dienesta Viļņas nodaļas priekšnieka vietniece Daiva Ruželene paziņoja, ka dalībnieku ēdienkarte netika saskaņota ar iestādes speciālistiem, taču viņi spēja izvērtēt to tieši pirms svētku sākšanās.

Tiek atzīmēts, ka dienests saņēmis anonīmu ziņojumu, ka pusfabrikāti, kas tiek izmantoti festivāla dalībnieku ēdienu pagatavošanā, tika sagatavoti no potenciāli neatbilstošām izejvielām un ar tehnoloģisko prasību pārkāpumiem. Pēc tam iestāde uzsāka steidzamu izmeklēšanu.

Dziesmu svētki "Lietuvas vārdā…" šogad veltīti Lietuvas valsts neatkarības atjaunošanas simtās gadadienas svinībām. Svētdien pasākumu svinīgi atklāja republikas prezidente Daļa Grībauskaite.

Festivālā piedalās vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku, kuru vidū ir Lietuvas un ārzemju kolektīvu pārstāvji. Galvenie svētku pasākumi norisinās Viļņā. Pasākumi ilgs līdz 6. jūlijam.

Ziņu lente
0