Lietuvā konduktors izmetis no vilciena suni

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasСобака
Собака - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stāsts ātri izplatījās sociālajos tīklos, un brīdī, kad suns nokļuva bezpajumtes dzīvnieku patversmē, viņu jau gaidīja saimniece.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Bezpajumtes dzīvnieku glābšanas organizācija "Vyšnių sodas" ("Ķiršu dārzs") savā lapā Facebook pastāstīja, kā Viļņas piepilsētā konduktors izmetis no vilciena noklīdušu suni, vēsta Sputnik Lietuva.

"Lantvarē cietsirdīgs konduktors ar spēku izgrūda no vilciena suni un pameta likteņa varā bez iespējas atrast savas mājas," – pastāstīja organizācijas darbinieki.

"Ķiršu dārzs" vērsās pie lasītājiem ar lūgumu sniegt jebkādu informāciju, kas varētu noderēt suņa saimnieku meklējumos.

Komentāros cilvēki pauda sašutumu par tamlīdzīgu rīcību, dažiem šāds piemērs pat krietni mazināja vēlmi atgriezties Lietuvā.

"Nākamreiz bērnu izmetīs, jo braucis bez biļetes. Es vairs nesaprotu, kas notiek ar cilvēkiem Lietuvā. Tas suns traucēja, vai?" – bija sašutis Nerijus Gerulskis.

Meitene vārdā Agnė Ven, kura, šķiet, pametusi Lietuvu, komentāros pastāstīja, ka nevēlas atgriezties valstī, kur tā rīkojas.

"Konduktora rīcība nav laba, taču, lasot "cilvēku" komentārus, kļūst bail, — jūs paši kļūstat vēl cietsirdīgāki," – viedokli pauda Jolanta Jolka.

"Nesaprotu, ne karš, ne mēris, bet cilvēki kā zvēri…" – pārdzīvo Rimante Randiene.

Пес-инвалид из Улан-Удэ нашел хозяйку и дом - Sputnik Latvija
Video
Dzīvnieku mocītāja sakropļotais suns atradis mīlošu ģimeni

Organizācijai "Ķiršu dārzs" par nelaimes gadījumu pastāstīja sieviete, kura savām acīm novēroja, kā haskija šķirnes suns nokļuva uz perona. Viņa izmitināja suni, kurš izskatījās ļoti nobijies, un nekavējoties sāka meklēt palīdzību.

Pusstundu pēc dzīvnieku aizsardzības organizācijas publikācijas sociālajos tīklos ar to sazinājās Lietuvas Dzelzceļa pārstāvis un apstiprināja, ka kompānija nosoda jebkādu sliktu apiešanos ar dzīvnieku. LDz norādīja, ka tamlīdzīga situācija atgadījusies pirmo reizi.

LDz publikācijas komentāros Facebook daži lietotāji atbalstīja konduktora rīcību, skaidrojot, ka nevēlētos braukt vilcienā, kur skraida suns bez saimnieka un uzpurņa.

"Virsraksts "Suns bez saimniekiem vilcienā sakodis vairākus bērnus" visiem noteikti būtu iepaticies," – apgalvoja Ignas Galuškinas, kurš nostājās konduktora pusē.

Haskijs tika nogādāts Viļņā, kur veterināri pārbaudīja dzīvnieka veselības stāvokli un mikročipu, kurā tiek saglabāta informācija par īpašniekiem.

Taču saimniece ar meitu pašas ieradās organizācijā "Ķiršu dārzs" un pastāstīja, ka viņu mīlulis noklīdis ceturtdienas vakarā. Sievietei tika dots padoms kastrēt suni un sākt apmācības, lai turpmāk viņš vairs nemestos prom.

Ziņu lente
0