Tallinā izsolē tiks pārdots Nikolaja I laikā celtais cietoksnis

CC BY 2.0 / Sergei Gussev / Батарейная тюрьма
Батарейная тюрьма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tallinas Patarei jūras cietoksnis ir arhitektūras un vēstures piemineklis, tas sabrūk un kopš 2016. gada rudens ir slēgts apmeklētājiem drošības apsvērumu dēļ.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Igaunijas valdība nolēmusi pārdot izsolē jūras cietoksni Tallinā, kurš uzcelts 1840. gadā pēc Krievijas imperatora Nikolaja I rīkojuma, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ministru Kabineta preses dienestu.

Šobrīd Patarei jūras cietoksnis ir arhitektūras un vēstures piemineklis, kurš sabrūk un kopš 2016. gada rudens ir slēgts apmeklētājiem drošības apsvērumu dēļ. Igaunijas varas iestādes ir ieinteresētas militārās arhitektūras pieminekļa saglabāšanā un kompleksa, kā arī tā apkārtnē esošās jūras piekrastes atvēršanā tūristiem.

CC BY 2.0 / Bobo Boom / Patarei vanglamuuseumTallinas Patarei jūras cietoksnis
Батарейная тюрьма - Sputnik Latvija
Tallinas Patarei jūras cietoksnis

Pēc valdības ieceres, jaunajam cietokšņa īpašniekam sešu gadu laikā būs jāveic renovācija un jāiekārto piejūras promenāde.

Patarei jūras cietokšņa būvniecība sākās 1828. gadā pēc Krievijas imperatora Nikolaja I rīkojuma. Sākotnēji to vēlējās izmantot kā artilērijas bateriju, lai izvairītos no jūras puses uzbrukumiem. Komplekss tika uzbūvēts 1840. gadā un līdz 1867. gadam funkcionēja kā aizsardzības forts.

Pēc tam cietoksni pārveidoja karavīru kazarmās. Šiem mērķiem tas kalpoja līdz 1920. gadam. Pēc tam tajā izvietoja cietumu, kurš darbojās līdz 2003. gadam. Pēc cietuma slēgšanas ēka netika aktīvi izmantota.

Ziņu lente
0