Lietuvā augs izlūkošanas dienestu darbinieku algas

© Foto : /pixabay.com / UnsplashЧеловек с биноклем
Человек с биноклем - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba apmaksas paaugstināšana sadalīta divos posmos, pirmais gaidāms no 2018. gada 1. maija.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Lietuvas parlaments apstiprinājis algu palielināšanu izlūkošanas dienestu darbiniekiem, vēsta Seima kancelejas preses dienests. Par grozījumiem nobalsojuši 95 deputāti, trīs iebilda pret lēmumu, pieci politiķi atturējās, vēsta Sputnik Lietuva.

Купюры евро и калькулятор - Sputnik Latvija
Lietuvā piedāvā izmaksāt algu četras reizes mēnesī

Grozījumi paredz, ka izlūkošanas dienestu virsnieku algas ietvers oficiālo likmi, piemaksu par dienesta pakāpi un izdienu, kā arī prēmijas par speciālo uzdevumu izpildi. Atalgojums nevar pārsniegt 50% algas. Atzīmēts, ka grozījumi ļaus padarīt izlūku darba samaksu elastīgāku un motivējošāku.

Piemaksa par rangu un dienesta pakāpi tiks izmaksāta atbilstoši amata algai saskaņā ar valsts politiķu un valsts amatpersonu darba samaksas likumu. Atzīmēts, ka šis jaunievedums palīdzēs novērtēt darbinieka kvalifikāciju.

Grozījumi paredz amata algu koeficienta palielināšanu, kā arī minimālās un maksimālās robežas noteikšanu. Konkrēto algas izmēru nosaka vadītājs atbilstoši pieredzei, atbildības pakāpei un kompetencei. Turklāt par teicamu dienestu darbinieki var saņemt prēmijas divu algu apmērā.

Darba samaksas palielināšana sadalīta divos posmos: no 2018. gada 1. jūlija un no 2019. gada 1. jūlija.

Iepriekš portāls Sputnik Lietuva ziņoja, ka republikas valdība ieteikusi palielināt algas izlūkdienestu darbiniekiem.

Ziņu lente
0