Atkārtots incidents: Rakverē gaļas kombinātā notikusi amonjaka noplūde

© Sputnik / Sergey MelkonovАмиачный компрессор до середины прошлого века обеспечивал холодильники Центрального рынка
Амиачный компрессор до середины прошлого века обеспечивал холодильники Центрального рынка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rakveres gaļas kombinātā, kurš skaitās HKScan Estonia uzņēmums, notikusi jau otrā divu gadu laikā amonjaka noplūde.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Saskaņā ar ERR informāciju, incidents noticis pirmdien, plkst. 6:38 no rīta. Kā paziņoja uzņēmumā, noplūde notikusi tehnisko darbu laikā. Noplūde esot likvidēta, pēc tās visas telpas tika izvēdinātas.

Amonjaka krājumi Roodevaļjas ciematā esošajā gaļas kombinātā tiek izmantoti ledusskapju iekārtās. Kopējais indīgā šķidruma apjoms sastāda ap 40 tonnām.

Analoģiska noplūde Rakveres uzņēmumā notika 2016. gada janvārī. Toreiz incidenta rezultātā bojā gāja viens strādnieks, trīs bija cietuši. Amonjaks kā indīga viela ir bīstama, ieelpojot to, tā izraisa stipru klepu un smakšanu. Asas saindēšanās gadījumā amonjaks bojā acis un elpceļus, augstās koncentrācijās iespējama nāves iestāšanās. Saskaroties ar ādu, rodas dedzinošas sāpes, tūska, apdegumi ar tulznām.

Rakveres kombināts pēdējo mēnešu laikā vairākkārt kļuvis par Sputnik Igaunija uzmanības objektu. Portāls detalizēti izgaismoja streiku šajā uzņēmumā. Sākot ar 6. februāri vairāk nekā divdesmit Rakveres gaļas kombināta lopkautuves strādnieki izsludināja beztermiņa streiku ar mērķi panākt no sava darba devēja HKScan Estonia algas pielikumu. Streiks guva Igaunijas arodbiedrību un Somijas HKScan darbinieku arodbiedrības atbalstu. Piketi streikotāju atbalstīšanai notika Rakveres gaļas kombināta un Tallegg Tabasalu Lihatööstus ēkas priekšā. Abi uzņēmumi ietilpst HKScan Estonia koncernā. HKScan Estonia kompānijas valdes priekšsēdētāja Anne Mere, komentējot kombinātā radušos situāciju, pateica žurnālistiem par algas palielināšanas plāniem visiem kombināta darbiniekiem par 5%, sākot ar 2018. gada otro ceturksni. Taču, kā atzīmēja Peēps Petersons, neviens no vadības nav vērsies pie saviem darbiniekiem ar tiešu piedāvājumu.    

Ziņu lente
0