Līdzjūtības vietā Lielbritānijas aizsardzības ministrs kritizē Krieviju

© © Estonian Defence ForcesЮри Луйк и Гэвин Уильмсон
Юри Луйк и Гэвин Уильмсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No visas pasaules Krievija saņem līdzjūtības vārdus sakarā ar traģēdiju Kemerovo, taču uz šī fona īpaši izceļas kritika, ko pauž Igaunijas aizsardzības ministrs, Tēvijas Savienības un Res Publica loceklis Jiri Luiks un Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons, kurš uzturas vizītē Tallinā.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Pirmdien, 26. martā, kopīgajā preses konferencē ministri lielāko daļu laika veltīja apspriedei par Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu, kritizējot un pārmetot iejaukšanos Eiropas Savienības un NATO lietās, vēsta Sputnik Igaunija.

Портон Даун - Sputnik Latvija
Mīklainās nāves Solsberijā: kas slēpjas laboratorijā Porton Down

Atbildot uz žurnālistu jautājumu par to, kad Londona izvirzīs apsūdzības britu specdienestu MI6 bijušā informatora Sergeja Skripaļa saindēšanas lietā, Viljamsons apgalvoja: "Es ne mirkli nešaubos par to, kas saistīts ar šo uzbrukumu. Premjerministre Terēza Meja jau paskaidroja, ka mūsu atbilde nebūs vienpusēja un skars ne tikai Krievijas diplomātu izsūtīšanu." Viņš pārmeta Krievijas valsts vadītājam mēģinājumus "sašķelt" Eiropas Savienību, taču atkal nesniedza nekādus pierādījumus.

Viljamsons pateicās Igaunijai par atbalstu Londonai "Skripaļa lietā". "Mūsu savienībai, mūsu aizsardzības aliansei NATO, ko viņi (Krievija – red.) uzskata par nopietnu šķērsli savai ekspansijai, ir jāstāv stingi, un tas ir svarīgākais un efektīvākais paņēmiens pret agresijas aktu no prezidenta Putina puses," – klāstīja Viljamsons, neminot nekādus pierādījumus saviem apgalvojumiem.

Sodīsim, taču nezinu, kā

Savukārt Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks pavēstīja, ka Igaunija sniedzot Lielbritānijai spēcīgu politisko atbalstu, taču lēmumi par tālākajiem soļiem vēl tiekot pieņemti. Informācija par tiem, viņaprāt, tiks sniegta tuvākajās dienās.

"Jautājumā, pret ko Krievija izturas nopietni, piekrītu, ka viņi nopietni vērtē demokrātiskās sabiedrības vienprātību. Jebkurā gadījumā mums jāizvēlas pareizais instruments, lai to demonstrētu," – viņš skaidroja.

Abi ministri atteicās komentēt jautājumus par konkrētiem valstu pasākumiem "pretdarbībai Krievijai", norādot, ka tamlīdzīgus lēmumus pieņem valdību vadītāji.

Iepriekš vēstīts, ka vairāk nekā 20 ES un NATO valstis pieņēmušas lēmumu izraidīt Krievijas diplomātus – tādējādi tās solidarizējas ar Lielbritāniju, kura apsūdz Krieviju par uzbrukumu Krievijas pilsoņiem Lielbritānijā. Līdz šim Lielbritānija nav sniegusi Krievijai nekādus pierādījumus, kas pamatotu tās apsūdzības. Krievijas ĀM informēja, ka uzskata ES un NATO valstu lēmumu par provokatīvu un nedraudzīgu soli.

Ziņu lente
0