Latvijas ārstiem Igaunijā noderēs krievu valoda

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasMedicīniskā izmeklēšana
Medicīniskā izmeklēšana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija piedāvā ārstiem augstākās algas Baltijā, bet igauņu ārsti dodas prom uz Somiju un Zviedriju, kur algas ir vēl augstākas.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Igaunija saskārusies ar ārstu aizplūdi uz Somiju un Zviedriju, un cer piesaistīt speciālistus no kaimiņvalstīm, tostarp no Latvijas. Sludinājumu portālos Latvijā publicēts liels skaits piedāvājumu no klīnikām Igaunijā, vēsta lsm.lv.

Klīnikas Igaunijā aicina darbā speciālistus no kaimiņvalstīm, pārsvarā piedāvājot augstas algas. Šī gada aprīlī Igaunijā stāsies spēkā reforma, kas garantēs medmāsām algu vismaz 900 eiro apmērā "uz rokas" par pilnu slodzi, ārstiem — vismaz 1600 eiro. Tiesa, jau tagad labs ārsts Igaunijā pelna 2500 eiro, bet ļoti labs — vēl vairāk.

Stadions. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Quartz: Austrumeiropas valstis izmirst visstraujāk pasaulē

Latvijas televīzija pastāstīja, ka trīs ārsti no Latvijas jau atraduši darbu Valgas pilsētā Igaunijā.

Dažās pilsētās Igaunijā, piemēram, Kohtla-Jervē liela nozīme varētu būt krievu valodas zināšanām. Šī pilsēta atrodas piecu stundu brauciena attālumā no Rīgas, un 50 kilometru attālumā no Narvas. Krievu valoda te ir pārsvarā. Reģionālā slimnīca tur jau pieņēmusi darbā aptuveni 40 ārstus no bijušās PSRS valstīm.

Protams, mediķiem Igaunijā nepieciešamas valsts valodas zināšanas, un, kamēr bija pieejama nauda no ES struktūrfondiem, slimnīca Kohtla-Jervē par organizēja igauņu valodas bezmaksas kursus jaunajiem darbiniekiem. Taču pilsētā, kurā pacienti runā krieviski, ārsti no Moldovas un Latvijas varēs ātri adaptēties.

Ziņu lente
0