Politika

Krievijas telekanāls neieviesīs cenzūru pēc Lietuvas prasības

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankas"Vesti": 25 gadi ēterā
Vesti: 25 gadi ēterā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas prasības cenzēt telekanāla "RTR Planeta" raidījumus neatbilst vārda brīvības principiem un eiropeiskajām vērtībām, informēja Krievijas valsts televīzijas un radio kompānija.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Krievijas valsts televīzijas un radio kompānija (VGTRK) atteikusies ieviest savu programmu cenzūru pēc Lietuvas radio un televīzijas komisijas prasības, pavēstīja VGTRK starptautisko attiecību direkcijas vadītājs Pjotrs Fjodorovs intervijā Sputnik Lietuva.

Komisijas sēdē tiks apspriests jautājums par Krievijas telekanāla "RTR Planeta" translācijas pārtraukšanu Lietuvas teritorijā uz laiku no 12 līdz 18 mēnešiem. Jautājums par ierobežojumiem kanāla darbībā radies sakarā ar Eiropas Savienības un Lietuvas normatīvo aktu "nepārtrauktiem pārkāpumiem". Kanālam tiek pārmesta "kara, nesaticības un etniskā naida kurināšana".

Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas politiķis: mediju aizliegšana ir vājuma pazīme

Lietuvā parasti pārmetumus rada viedokļi, kas tiek pausti kanāla "RTR Planeta" translēto politisko šovu laikā, atzīmēja Fjodorovs. Taču prasība cenzēt šīs pārraides ir vārda brīvības pārkāpums, viņš norādīja.

"Mēs nekad nepieņemsim lēmumu par šovu dalībnieku uzstāšanos cenzūru mūsu programmās ar mērķi panākt to atbilstību Lietuvas valdības politiskajiem uzskatiem," — uzsvēra Fjodorovs.

Pēc viņa vārdiem, Lietuvas vēlmes neatbilst ES pasludinātajam kursam un eiropeiskajām vērtībām.

Fjodorovs norādīja, ka VGTRK programmas Lietuvā ir populāras, tāpēc kanāla skatītāji tās jebkurā gadījumā skatīsies ar interneta starpniecību.

Kanāla "RTR Planeta" translācija Lietuvā jau vairākkārt ir pārtraukta. 2016. gadā telekanāla programmu retranslācija tika apturēta uz 3 mēnešiem. Valdība uzstāja, ka ierobežojumi ieviesti trīs fiksēto pārkāpumu dēļ, piemēram, kanālam tika pārmesta naida un kara kurināšana.

Līdzīgs lēmums tika pieņemts 2016. gada maijā pret kanālu "NTV Mir.Ļitva", taču komisija atcēla visus ierobežojumus pēc Eiropas komisijas signāliem par ES tiesību iespējamiem pārkāpumiem valstī. 

 

Ziņu lente
0