Gribauskaite aicinājusi Samsung investēt līdzekļus Lietuvā

© MSC / HildenbrandLietuvas prezidente Daļa Gribauskaite
Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung varētu atklāt zinātniski-pētnieciskos un inženieru centrus Baltijas republikā.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite aicinājusi Samsung kompāniju investēt līdzekļus Lietuvā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz prezidenta preses dienestu.

Gribauskaite tikusies ar kompānijas viceprezidentu Vonu Kenkimu un Baltijas valstu filiāles vadītāju Benu Hičhve vizītes laikā Korejas Republikā.

Президент Литвы Даля Грибаускайте - Sputnik Latvija
Grībauskaite: ar Krieviju labāk būtu tirgot, nevis karot

Puses apsprieda Samsung investīciju iespējas zinātniski-pētnieciskos un inženieru centru izveidošanā Lietuvā.

Gribauskaite atzīmēja, ka Lietuvai uzticas lielākie ārvalstu investori. Pēc prezidentes sacītā, to sekmē labvēlīga biznesa vide, augsti kvalificēti darbinieki, dažādu inovatīvu tehnoloģiju attīstība.

Pasaules Bankas reitingā Doing Business 2018 Lietuva ieņēmusi 16. vietu. Salīdzinot ar pērno gadu, republika uzlabojusi savus rādītājus un pacēlusies par piecām pozīcijām augstāk. Turklāt Eiropas valstu vidū Lietuva kļuva par sesto, apsteidzot Īriju (17. vieta), Latviju (19. vieta), Vāciju (20. vieta).

Samsung ir otra lielākā tehnoloģiju kompānija pasaulē. Kompānijai ir vairāk nekā 300 tūkstoši darbinieku 79 pasaules valstīs. Turklāt kompānija ir 34 zinātniski-pētniecisko centru dibinātāja, 2016. gadā tajos investēti 13 miljardi dolāru.    

Ziņu lente
0