Lietuviešus aicina atteikties no antivīrusa "Kaspersky Lab"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasJevgeņijs Kasperskis
Jevgeņijs Kasperskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas nacionālās aizsardzības ministra vietnieks uzskata, ka Lietuvas pilsoņiem nāktos ņemt vērā valdības lēmumu un neizmantot "Kaspersky Lab" "nedrošo programmu savos datoros.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Lietuvas nacionālās aizsardzības ministra vietnieks Edvīns Kerza intervijā radio LRT aicināja lietuviešus atteikties no "Kaspersky Lab"antivīrusa lietošanas davos datoros, vēsta Sputnik Lietuva.

"Vajadzētu uzklausīt vispārējos ieteikumus, jo lēmums tika pieņemts nevis uz emociju, bet uz mūsu pētījumu pamata, un to apstiprināja pierādījumi, ko savācām mēs paši un mūsu partneri. Tik apņēmīgi soļi tiek sperti, jo sistēmā patiešām pastāv draudi," apgalvoja Kerza.

Decembra nogalē valdība pieņēma lēmumu, ka "Kaspersky Lab" apdraudot Lietuvas nacionālo drošību un uzdeva valsts iestādēm un struktūrām, kam ir piekļuve īpaši nozīmīgai informācijai, nomainīt programmatūru.

Tolaik Edvīns Kerza atzimēja, ka šis lēmums attiecas tikai uz iestādēm, kas strādā enerģētikas, finanšu un transporta nozarēs. Privāto uzņēmumu pārstāvjus lūdza patstāvīgi novērtēt "Kaspersky Lab" lietošanas riskus un pieņemt atbilstošu lēmumu.

Vīruss-šantāžists uzbrucis kompāniju IT sistēmām dažādās valstīs - Sputnik Latvija
Liegums izmantot Kaspersky Lab: Latvija varētu sekot ASV piemēram

Kad Lietuva pieņēma minēto lēmumu, "Kaspersky Lab" informēja, ka uzskata to par ģeopolitisku lēmumu, jo ierobežojošie pasākumi netika pamatoti ar jebkādiem ticamiem pierādījumiem, kas liecinātu pret kompāniju.

"Kaspersky Lab" uzsvēra, ka, neskatoties uz aizliegumu, kompānija turpinās dialogu ar Lietuvas varasiestādēm.

Kompānija informēja, ka "Kaspersky Lab" arī turpmāk sniegs pakalpojumus privātpersonām un uzņēmumiem Baltijas valstī.

Iepriekš Krievijas kompānija paziņoja, ka nav iesaistīta kiberspiegošanā. Tās dibinātājs Jevgeņijs Kasperskis nosauca Lietuvas valdības apsūdzības par meliem.

Ziņu lente
0