Politika

Lietuvas ĀM panākusi: Euronews pieminējis "Krimas aneksiju"

© Sputnik / Виктор ТолочкоМинистр иностранных дел Литвы Линас Линкявичус
Министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Lietuvas ārlietu ministra Lina Linkeviča sašutušā tvīta kanāls Euronews pievienoja atzīmi par "Krimas aneksiju" sižetam par mīnu neitralizēšanu.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Kanāls Euronews rediģējis sižetu par mīnu neitralizēšanas nodarbībām skolēniem Krimā un pieminējis "Krimas aneksiju". Jaunā sižeta versija un skaidrojošs raksts izvietoti telekanāla mājaslapā.

Šāds solis kļuvis par reakciju uz Lietuvas ārlietu ministra Lina Linkeviča sašutumu, kurš sižeta sākotnējā versijā ieraudzīja "smadzeņu skalošanu".

Kā vēstīja Sputnik Lietuva, Lins Linkevičs paziņojis, ka 23. janvāra sižetā kanāls Euronews "nepareizi" atspoguļojis notikumus Krimā.

"Smadzeņu skalošana pēc maksimuma no Euronews?! Neviena vārda par nelikumīgo Krimas aneksiju, tā vietā — šovinisma pamati. Tas ir nožēlojami," — uzrakstīja Linkevičs savā Twitter.

​Vēlāk Linkeviča protestam pievienojās Ukrainas ĀM preses sekretāre Marjana Beca.

"Reportāžām jābalstās uz faktiem. Krievija nelikumīgi okupēja Krimu. Aicinām Euronews izlabot rakstu saskaņā ar likumu," — teikts Becas ziņojumā.

​24. janvārī, nākamajā dienā pēc sižeta translācijas, Euronews veica izmaiņas minētajā sižetā un rakstā savā mājaslapā, pievienojot komentāru par "Krimas aneksiju".

Raksta jaunajā versijā teikts, ka Krima tika anektēta 2014. gadā, kas provocēja ES un ASV sankciju ieviešanu pret Krieviju."Krimas aneksija" tika nosaukta par "nelikumīgu" soli, turklāt vārds" nelikumīgs" rakstā telekanāla mājaslapā tika ievietots pēdiņās.

Mums jau ir Tramps

Jāatzīmē, ka ne visiem lasītājiem patika Lineviča paziņojums.

Komentāros pie ministra tvīta Lietuvas televīzijas starptautisko ziņu redaktors Vikints Pugačausks atzīmēja, ka jau pastāv politiķis, kurš reāllaikā komentē televīzijas ziņas,  izdarot mājienu par Donaldu Trampu.

"Godīgi sakot, tas nav Euronews, bet Reuters TV video, un viņu četrus teikumus garajā tekstā tāpat nav pieminēta nedz aneksija, nedz politika. Turklāt komentēt televīzijā redzēto reālā laika režīmā — tā tagad ir cita politiķa prerogatīva," — rakstīja Pugačausks.

Ziņu lente
0