Eksperts: Baltija kļuvusi par ASV ķīlnieku pēc NATO spēku dislokācijas

© Latvijas armija / Armīns Janiks, JICВоенные учения Saber Strike 2017
Военные учения Saber Strike 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdības, kuru valstīs ASV interesēs dislocēts uzbrukuma bruņojums, piesedzas ar saviem pilsoņiem, kuri tagad spiesti uzturēt NATO spēkus, uzskata eksperts Aleksandrs Žiļins.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Janvārī Lietuvā gaidāmi vairāk nekā 250 karavīri no Francijas, vēsta Sputnik Lietuva. Viņi veidos vienu no Ruklā dislocētā NATO bataljona manevru rotām, kā arī dienēs kaujas grupas štābā. Turklāt gaidāms, ka no Francijas Lietuvā ieradīsies tanki Leclerc un kājnieku bruņumašīnas VBCI. Tādējādi NATO turpina paplašināt militāro klātbūtni pie Krievijas robežām, neskatoties uz Maskavas atkārtotajiem vārdiem: tā negatavojas nevienam uzbrukt.

Nacionālās drošības lietišķo sabiedrisko problēmu centra vadītājs Aleksandrs Žiļins intervijā Sputnik Lietuva pastāstīja, ka Austrumeiropas valstis, tostarp arī Baltija, bija pilnīgā drošībā, pirms tur parādījās amerikāņu kodolieroči.

"Faktiski, pirms amerikāņi izvietoja uzbrukuma ieročus, ne Latvija, ne Lietuva, ne Igaunija, ne Polija, ne Rumānija nebija iekļautas mūsu kodolspēku stratēģisko mērķu sarakstā. Mēs vispār neuzskatījām tās par nopietnu pretinieku. Un viņu drošības līmenis bija augsts," – konstatēja eksperts.

Žiļins uzsvēra, ka valdības, kuru valstīs ASV interesēs dislocēts uzbrukuma bruņojums, piesedzas ar saviem pilsoņiem, kuri tagad spiesti uzturēt NATO spēkus. Un konflikta gadījumā tieši šīs valstis atradīsies karadarbības centrā.

"Nacionālās valdības par lētu maksu dislocēja amerikāņu bruņojumu, aizsedzoties ar savām tautām. Nacionālās elites nodevības dēļ Austrumeiropas tautas ir kļuvušas par ķīlniecēm. Nodokļu maksātāji, ciešot trūkumu, maksā nodokļus, kas cita starpā paredzēti arī NATO okupācijas spēku uzturēšanai, turklāt vēl Trešā pasaules kara karstās fāzes gadījumā ir nolemti bojāejai. Lūk, kur slēpjas drāma," – radio Sputnik ēterā uzsvēra militārais eksperts.

Ziņu lente
0