Lietuvas AM: NATO GKS iznīcinātāji nedēļas laikā divreiz pavadījuši Krievijas lidmašīnas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Lietuvas aizsardzības iestādes datiem, amerikāņu iznīcinātāji laika periodā no 25. līdz 31. decembrim pavadīja divas lidmašīnas An-26.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. NATO GKS iznīcinātāji, kuri pilda Baltijas reģionā gaisa policijas misiju, kopumā divreiz pērnajā nedēļā pacēlās gaisā, lai pavadītu Krievijas lidmašīnas, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Saskaņā ar militārās iestādes informāciju, 25. decembrī iznīcinātāji identificēja Krievijas An-26, kurš veica lidojumu no Krievijas kontinentālās daļas uz Kaļiņingradas apgabalu. Lidmašīna lidoja bez saskaņota lidojuma plāna, ar ieslēgtu radiolokatora autoatbildētāju un uzturēja sakarus ar lidojumu kontroles centru.

F-15 Eagle - Sputnik Latvija
Lietuvas AM: NATO gaisa spēki piecas reizes nedēļā pavadījuši Krievijas lidmašīnas

Otru reizi iznīcinātāji pacēlās gaisā virs Baltijas jūras 27. decembrī, lai atpazītu un pavadītu An-26, kurš lidoja no Kaļiņingradas apgabala uz Krievijas pamatdaļu. Ministrijas paziņojumā tiek atzīmēts, ka Krievijas lidmašīna lidoja saskaņā ar lidojumu plānu, uzturēja sakarus ar kontroles centru, taču tam bija atslēgti radiolokatoru autoatbildētāji.

Kopš 1. septembra NATO gaisa policijas misiju Baltijas valstīs veic amerikāņu iznīcinātāji F-15 Eagle, kuri bāzējas Lietuvas lidlaukā Šauļos.

Krievijas Aizsardzības ministrija vairākkārt uzsvērusi, ka Krievijas lidmašīnu lidojumi tiek veikti saskaņā ar starptautiskajiem gaisa telpas izmantošanas noteikumiem virs neitrāliem ūdeņiem.

Ziņu lente
0