Ignalinas AES vadība tiek turēta aizdomās par nelikumīgu īpašuma pārdošanu

© Sputnik / Александр ЛиповецВторой блок Игналинской АЭС
Второй блок Игналинской АЭС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas ģenerālprokuratūra uzskata, ka pašreizējais Ignalinas AES vadītājs iesaistīts nelikumīgā izsolē, kurā pārdotas radioaktīvi piesārņotas vara caurules par kopējo summu 1,5 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Ignalinas AES vadītājs Daruss Janulēvičs un vēl pieci cilvēki tiek turēti aizdomās par nelikumīgām operācijām – radioaktīvi piesārņotu cauruļu pārdošanu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Ģenerālprokuratūras preses dienestu.

Panevēžas pārvaldes speciālo lietu izmeklēšanas dienests veicis pirmstiesas izmeklēšanu lietā, kas ierosināta pret pašreizējo Ignalinas AES vadītāju, viena no agrākajiem vadītājiem un četriem citiem ar elektrostaciju saistītiem cilvēkiem. Viņu vārdi netiek atklāti.

Наклейка с двумя фигурами (цвета латвийского и российского флагов) - Sputnik Latvija
ES pievāc savu naudiņu. Baltijas valstu nākotne – Krievija

Ģenerālprokuratūrai ir aizdomas, ka šie cilvēki nelikumīgi organizējuši un īstenojuši izsoli radioaktīvi piesārņotu cauruļu pārdošanai par vairāk nekā 1,5 miljoniem eiro. Izsolē uzvara, domājams, tika atdota iepriekš zināmai kompānijai. Sīkāka informācija par lietu netiek izpausta.

Daruss Janulevičs tika iecelts Ignalinas AES vadītāja amatā 2013. gadā.

Ignalinas AES ekspluatācija sākās 1983. gadā. Tajā tika izmantoti tā saucamie "Černobiļas tipa" reaktori. 2009. gadā elektrostacija tika slēgta pēc Eiropas Savienības prasības.

Lielu daļu līdzekļu, kas paredzēti Ignalinas AES ekspluatācijas pārtraukšanai, piešķir Eiropas Savienība.

Līdz 2020. gadam Lietuvai piešķirts jau pusotrs miljards eiro. Plānots, ka ar AES slēgšanu saistītie darbi beigsies 2038. gadā.

Ziņu lente
0