Viļņā ieviesta tūristu nodeva

© Sputnik / Alexey FilippovIela Viļņā
Iela Viļņā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Lietuvas galvaspilsētas infrastruktūras attīstībai, tūristu piesaistīšanai un pilsētas konkurētspējas atbalstīšanai.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Viļņas pilsētas padome atbalstīja tūristu nodevas ieviešanu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz pilsētas mērijas mājas lapu.

Plānots, ka no 2019. gada pilsētas budžets varēs saņemt apmēram divus miljonus eiro. Šie līdzekļi tiks novirzīti infrastruktūras uzlabošanai un tūristu piesaistīšanai.

Tūristi Rīgā - Sputnik Latvija
Latvija ieņēmusi 50. vietu viesmīlīgo valstu reitingā

Nodeva tiks ieviesta no 2018. gada jūlija, nodevas summa par nakti vienam cilvēkam sastādīs vienu eiro. Izmaksas tiks aprēķinātas no tūristu pavadīto nakšu skaita pilsētā.

Nodokļa pirmajā ieviešanas gadā tiks piešķirti atvieglojumi tūristiem, kuri īrē ne mazāk kā desmit istabas reizē, nepilngadīgajiem, invalīdiem, cilvēki, kuri ārstējas pilsētā un tiem, kuri plāno palikt Viļņā ilgāk nekā mēnesi.

Pēc Viļņas tūrisma un biznesa attīstības aģentūras Go Vilnius direktores Ingas Romanovskenes sacītā, tūristu interese pret galvaspilsētu palielinās, tādēļ jaunu līdzekļu piesaistīšana palīdzētu pilsētai labāk sadalīt budžetu konkurētspējas attīstībai.

Līdzīga nodeva tiek iekasēta jau piecās Lietuvas pilsētās — Druskininkos, Palangā, Birštonā, Traķos un Kauņā. Šāda prakse pastāv Amsterdamā, Berlīnē, Romā un daudzās citās Eiropas pilsētās. Dažās no tām tiek iekasēts līdz pat septiņiem eiro. Analoģiska nodokļa ieviešanu šobrīd izskata arī Tallina.

Ziņu lente
0