Lietuvā nākamgad pieaugs degvielas un cigarešu cenas

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasDegvielas uzpildes stacija
Degvielas uzpildes stacija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka palielinātā nodokļa likme nākamgad valsts budžetā ienesīs apmēram 34,1 miljonu eiro; par grozījumiem nobalsoja 60 Seima deputāti.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Lietuvas parlaments pieņēma likuma grozījumus par akcīzes nodokli, saskaņā ar kuriem no nākamā gada pieaugs dīzeļdegvielas un tabakas izstrādājumu cena, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Seima kancelejas preses dienestu.

Par grozījumu ieviešanu nobalsoja 60 parlamentārieši, pret iestājās seši deputāti, 12 cilvēki atturējās.

No 2018. gada janvāri palielināsies lauksaimniecībā izmantojamās degvielas akcīzes nodoklis par 21-56 eiro par tūkstoti litru. Tādējādi litrs dīzeļdegvielas maksās par 0,04 eiro vairāk.

Degvielas parastā akcīzes nodokļa likme tiks mainīta no 330,17 eiro uz 347 eiro par tūkstoti litru. Produkta cena pieaugs par diviem centiem.

Alus - Sputnik Latvija
Alus darītāji brīdina: akcīzes paaugstināšana iznīcinās nozari

No akcīzes nodokļiem tiek atbrīvota dabasgāze, ja tā tiek izmantota kā motora degviela.

No 2018. gada 1. martu mainīsies minimālais tabakas izstrādājumu akcīzes nodoklis. Cigarešu cena pacelsies līdz 59 eiro par tūkstoti cigarešu, minimālā kombinētā likme par tūkstoti cigarešu būs ne mazāka par 96 eiro. Tāpat pacelsies cigāru akcīzes nodoklis — līdz 37 eiro par kilogramu produkta.

Varasiestādes aprēķinājušas, ka pēc nodokļu likmju pacelšanas valsts budžets saņems apmēram 34,1 miljonu eiro.

2017. gada martā Lietuvas parlaments palielināja akcīzes nodokli stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Alus akcīzes nodokļu likmes palielinājušās par 112%, vīnam un līdzīgiem dzērieniem — no 92 līdz 111%, etilspirtam — apmēram par 23%.

Ziņu lente
0