Igaunijā uzcels baznīcu ar trenažieriem un saunu

CC0 / pexels / Тренажерный зал
Тренажерный зал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Rakveres pilsētā plāno mūsdienīgas baznīcas celtniecību, kur varēs ne tikai lūgties, bet arī pasēdēt kafejnīcā ar draugiem un apmeklēt saunu vai trenažieru zāli.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Jauno baznīcas kompleksu, kura aptuvenā vērtība sastādīs 1,1 miljonu eiro, plānots uzbūvēt Igaunijas Rakveres pilsētā, vēsta Sputnik Igaunija.

Baznīcas kompleksu vēlas uzcelt grūstošās un šaurās Karmeli baznīcas vietā, kas tika uzcelta 1933. gadā. Karmeli draudze pieder Igaunijas Evaņģēlija kristiešu un baptistu draudžu savienībai.

Мусульмане в мечети - Sputnik Latvija
Dieva kalpi un eksperti diskutē par Latvijas islāmizācijas draudiem

Saskaņā ar arhitektūras plānu, jaunās baznīcas ēka sastādīs vienotu ansambli ar blakus stāvošām ēkām, turklāt baznīcā cilvēki varēs atrast trenažieru zāli, kafejnīcu, saunu un konferenču telpu. Tāpat paredzēts, ka baznīcā vienu vai divas reizes mēnesī notiks lieli atklāti pasākumi, piemēram, koncerti, kurus varēs apmeklēt visi interesenti.

Draudzes mācītājs Gunārs Kotiesens pastāstīja, ka jaunās baznīcas durvis būs atvērtas visiem, ne tikai draudzes locekļiem.

"Mēs nesagaidām, ka cilvēki, kuri nāks uz mūsu pasākumiem, būs tikai mūsu draudzes locekļi," — paziņoja mācītājs.

Tāpat viņš piebilda, ka daudzviet ārzemēs gandrīz katrai draudzei ir sava sporta zāle un spēļu istaba, nerunājot jau par saunu.

Jaunā dievnama celtniecības izmaksas pagaidām tiek vērtētas 1,1 miljonā eiro apmērā, no kuriem 600 tūkstoši jau ir savākti.

Iespējams, jau 2018. gadā draudzes locekļi varēs apmeklēt Ziemassvētku dievkalpojumu jaunajā baznīcā, taču reālāka celtniecības darbu pabeigšana varētu būt gaidāma 2019. gada beigās.

Ziņu lente
0