NATO GKS pavada Krievijas lidmašīnas pat ar ieslēgtiem transponderiem

© Foto : facebook / Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijaАмериканские F-15 приступают к изучению театра военных действий на литовской авиабазе в Зокняй
Американские F-15 приступают к изучению театра военных действий на литовской авиабазе в Зокняй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā NATO Gaisa kara spēku iznīcinātāji trīs reizes pacēlās gaisā starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras, lai identificētu un pavadītu Krievijas GKS lidmašīnas.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. NATO Gaisa kara spēku iznīcinātāji, kuri Baltijas valstīs pilda gaisa policijas misiju, nedēļas laikā trīs reizes pacēlušies gaisā starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras, lai pavadītu Krievijas GKS lidmašīnas, informē Lietuvas Aizsardzības ministrijas vietne.

"No 13. līdz 19. novembrim NATO Gaisa kara spēku iznīcinātāji, kuri Baltijas valstīs pilda gaisa policijas misiju, trīs reizes pacēlušies gaisā starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras, lai identificētu un pavadītu Krievijas GKS lidmašīnas," – teikts ministrijas preses relīzē.

AM informē, ka 17. novembrī NATO GKS iznīcinātāji pavadīja lidmašīnu Il-76 un tās pavadoņus – Su-27, kas devās no Krievijas kontinentālās daļas uz Kaļiņingradas apgabalu.

"Il-76 lidoja saskaņā ar iepriekš iesniegtu lidojuma plānu, ieslēgtiem radiolokācijas automātiskajiem atbildētājiem, sakari ar reģionālo kontroles centru tika uzturēti. Lidmašīnas Su-27 lidoja bez lidojuma plāna, ar atslēgtiem radiolokācijas automātiskajiem atbildētājiem, sakari ar reģionālo kontroles centru netika uzturēti," – atzīmē Lietuvas AM.

Ministrija piebildusi, ka 18. novembrī tika identificētas un pavadītas Il-76 un divi Su-27, kuri to pavadīja lidojumā no Kaļiņingradas apgabala uz Krievijas teritoriju. Tajā pašā dienā NATO GKS pavadīja lidmašīnu An-26, kas devās no Krievijas kontinentālās daļas uz Kaļiņingradas apgabalu.

Iznīcinātājs F-15. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Krievijas iebrukums": internetā izsmietas amerikāņu F-15 un NLO sacīkstes

"An-26 uzturēja sakarus ar reģionālo kontroles centru, lidoja saskaņā ar iepriekš iesniegtu lidojuma plānu, taču radiolokācijas automātiskie atbildētāji bija atslēgti," – teikts Aizsardzības ministrijas ziņojumā.

NATO gaisa policijas misiju Baltijas valstīs no 1. septembra pilda ASV GKS iznīcinātāji F-15 Eagle, kas dislocēti aviācijas bāzē Šauļos Lietuvā. Līdz šim misiju Lietuvā pildīja Polijas GKS ar četriem iznīcinātājiem F-16 Fighting Falcon.

Krievijas Aizsardzības ministrija vairākkārt ir norādījusi: visi Krievijas GKS lidmašīnu lidojumi tiek pildīti saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem, kuri regulē gaisa telpas lietošanu virs neitrālajiem ūdeņiem, un citu valstu robežas nepārkāpj.

Ziņu lente
0