Krievijas Aizsardzības ministrija pārbaudīs militāro aktivitāti Latvijā un Igaunijā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения
Военные учения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā Krievijas inspektori apmeklēs Rīgu un Ādažu poligonu, lai pārliecinātos, ka tur netiek veiktas militārās mācības, par kurām būtu jāpaziņo EDSO dalībvalstīm.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Krievijas militārpersonas 7. novembrī sāks četru dienu EDSO bruņojuma kontroles inspekciju Latvijas un Igaunijas teritorijā 2011. gada Vīnes dokumenta ietvaros par uzticības un drošības stiprināšanas pasākumiem, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Latvijā Krievijas inspektori apmeklēs Rīgu, Ādažu poligonu un valsts centrālo daļu, lai pārliecinātos, ka tur netiek veiktas militārās mācības, par kurām būtu jāpaziņo EDSO dalībvalstīm, kā arī, vai ik gadu sniegtā vispārējā militārā informācija atbilst iepriekš paziņotajiem datiem, paziņojusi aizsardzības iestāde. Izmeklējamā rajona platība sastādīs 14 tūkstošus kvadrātkilometru. 

Совместные белорусско-российские учения на полигоне Брестский - Sputnik Latvija
No Latvijas mācības "Rietumi 2017" novēros trīs pārstāvji

Igaunijā Krievijas militārpersonas veiks militārās aktivitātes pārbaudi 18 tūkstošu kvadrātkilometru teritorijā – apmeklēs mācību rajonus un poligonus. 

Abās Baltijas valstīs Krievijas militārpersonām tiks sarīkots brīfings par norādītājos rajonos veiktajām militārajām aktivitātēm, tiks sniegta informācija par norādītajā rajonā esošajām republiku bruņoto spēku militārajām daļām un veidojumiem.

Vīnes dokuments, kurš tika pieņemts 2011. gadā EDSO profila forumā, ir paredzēts turpmākās uzticības un drošības stiprināšanai EDSO dalībvalstu vidū (ietver 57 valstis Eiropā, Āzijā un Amerikā).

Saskaņā ar dokumentu, dalībvalstīm ik gadu jāapmainās ar informāciju par militārajiem spēkiem un galvenajām bruņojuma un tehnikas sistēmām, par plānošanu aizsardzības jomā un militārajiem budžetiem. Dokuments paredz konsultāciju un sadarbības mehānismu sakarā ar neparastu militāro aktivitāti, kā arī attiecībā uz bīstamiem incidentiem, kuriem ir militārs raksturs.

Ziņu lente
0